Munich Re: Reasürans kapasitesi düşüyor

Munich Re’nin yeni bir raporuna göre, sigorta sektörünün Ukrayna’daki savaşla birlikte aşırı enflasyon, yükselen faiz oranları ve varlık düşüşlerinin yükünü taşımaya devam etmesi nedeniyle reasürans kapasitesinin düşmesi bekleniyor.

Reasürans devi Munich Re, 2018’den bu yana ilk kez cari yıl için daha düşük reasürans sermayesi öngördü ve önceki yıllara kıyasla kapasitede beklenen düşüşü “önemli” olarak nitelendirdi. Raporda, AM Best ve Guy Carpenter’dan alınan ve %8’in üzerinde bir düşüşle 435 milyar ABD dolarına düşen verilere atıfta bulunuldu.

Munich Re’ye göre, Avrupalı ​​reasürörler, özellikle ABD dolarının Euro karşısında keskin yükselişiyle, son ekonomik zorluklardan özellikle sert şekilde etkilendi. ABD doları yükümlülükleri Euro’ya çevrildiğinde önemli ölçüde arttığından kapasiteleri de etkilendi.

Doğal afet teminatları gibi bazı reasürans segmentleri için kısa vadede kapasite sıkıntısı da ortaya çıkıyor. Munich Re, bazı sigorta şirketlerinin belirli alanlarda kapasitelerini azalttığını veya tamamen geri çekildiğini belirtirken, ayrıca, yatırılan sermaye hacmi kabaca değişmeden 100 milyar ABD Doları’nda kalırken, alternatif risk transferi pazarı ise büyümedi.

Bu zorluklara rağmen, küresel mülk-kaza reasürans piyasasının 2024 yılına kadar en az birincil sigorta piyasası kadar güçlü bir şekilde büyümesiyle birlikte talep artmaya devam ediyor. Munich Re’nin Ekonomik Araştırma Departmanına göre, reasürans sektörü enflasyona göre ayarlandığında 2022’den 2024’e kadar 2-3 oranında büyüyecek.