Aveon ve Lumnion’dan fiyatlamada yapay zeka tabanlı işbirliği

Aveon Global ve Lumnion, Aveon Global’in fiyatlama sürecini Lumnion’un yapay zeka tabanlı platformu üzerinden geliştirmek için işbirliği yapacaklarını duyurdu.

Makine öğrenmesiyle modellemeler yapan Lumnion, bireysel, esnaf ve Kobi segmentine yönelik ürünlerde çeşitliliği hedefleyen Aveon Global’e, yapay zekâ tabanlı platformu üzerinden fiyatlama sürecinin geliştirilmesinde destek olacak.

Lumnion CEO’su Cenk Tabakoğlu, “Aveon Global’in fiyatlama sürecinin, Lumnion’un yapay zekâ tabanlı platformu kullanılarak, geliştirilmesine destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Doğru riske doğru fiyat vererek yapılacak fiyatlama sayesinde sektördeki sigorta penetrasyonunu artırabileceğimizin bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ülkemizdeki sigorta şirketlerinin dijitalleşme süreçlerinin sektör için öneminin farkındayız. Makine öğrenmesini, yeni teknolojileri ve yapay zekayı sigorta sektöründe kullanılabilir hale getirmek ana hedefimiz. Bu hedef doğrultusunda, konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olarak çalışmalarımıza teknolojik çözümlerimizi daha da geliştirerek global ölçekte devam ediyoruz” dedi.

Aveon Global Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Oya Yıldız ise,’’ İlk yola çıktığımız günden itibaren dijitalleşmeyi samimiyetle ve içselleştirerek uygulama sözümüzü hem müşterilerimize hem de dağıtım kanallarımıza, acentelerimize bildirdik. Dışarıya karşı verdiğimiz bu sözümüz elbette ki tarife hazırlarken de mimarileştirmek kaçınılmazdı. Sektörümüzün önemli bir ihtiyacına karşılık bularak giriş yapan Lumnion bu anlamda son derece başarılı bir adres. Cenk Bey’i ve ekibini sektörümüzden başarılarıyla yakinen tanırız. Sektörü ve tarifelerin artılarını ve eksilerini, sonuçlarının yarattığı sıkıntıları yakinen bilen bir ekiple bu iş ortaklığı ayrıca kıymetli bizler için. Makine öğrenmesini yapay zeka ile tamamlayan bir alt yapıda tarife hazırlanması ise gözden kaçabilecek milimetrik risklerin büyük sorunlara yol açmasının da önüne geçecektir.  Bu nedenlerle Lumnion ile işbirliğimiz bizler için hem heyecan hem de son derece umut vericidir. Mottomuza uygun bir işe adım atmak ise sektöre ve paydaşlarımıza verdiğimiz sözün takipçisi olduğumuzun da bir nevi samimiyet göstergesi olacaktır” dedi.