Allianz CEO’sundan yaklaşan “Avrupa kışı”na karşı çözüm önerisi

Allianz’ın küresel CEO’su Oliver Bäte, Allianz’ın yeni yayınlanan Küresel Ekonomik Görünüm Raporunu değerlendirdi. Kuzey Yarımküre’ye kış gelirken ekonomik açıdan da soğuk rüzgarlar estiğine dikkat çeken Bäte, sosyal medyada yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: “Yükselen enerji maliyetleri enflasyonu körüklüyor ve dünya genelinde hane halkları üzerinde önemli finansal baskı oluşturuyor. Ludovic Subran ve Allianz Araştırma ekibi tarafından henüz yayınlanan “Güz Küresel Ekonomik Görünümü” Raporuna göre, enflasyonun 2023’e kadar yüksek kalması bekleniyor. 

Devlet destekli enerji tasarrufu hesabı
Günümüzün zorlu ekonomik durumu, hem hükümetler hem de şirketler açısından yeni araçlar ve yenilikçi düşünce ihtiyacını beraberinde getiriyor. Özellikle yenilikçi bulduğum bir bakış açısı, bir ‘Gasmageddon’un* önlenmesine ilişkin yakın tarihli Allianz Araştırma makalesinde yayınlandı. Devlet tarafından “enerji tasarruf hesabı”na ödeme yapılan yeni bir “enerji parası” avantajı sunulması fikri, enerji kullanımının azaltılmasını teşvik edecek ve özellikle enflasyonun yükünü en çok hisseden düşük ve orta gelirli hanelere finansal destek olacaktır.

Hem özel sektör hem de politika yapıcılar tarafından hızlı ve ileriye dönük eylemlere ihtiyaç var. Birlikte çalışarak, kısa vadeli bakışı aşan, orta sınıfın büyümesine yardımcı olan ve demokrasileri dünya çapında istikrara kavuşturan yenilikçi çözümler yaratabiliriz.”

Ekonomik Görünüm Raporunun tamamına ve Allianz Ekonomik Araştırma ekibinin diğer ilgili yayınlarına linkten ulaşılabilir: https://lnkd.in/enepzhMb 

*Enerji kıyameti