Basketbol Süper Ligi’ne Türkiye Sigorta imzası

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile Türkiye Sigorta arasında, 3 sezon devam edecek isim sponsorluğu anlaşması imzalandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile Türkiye Sigorta arasında imzalanan anlaşmayla birlikte, Türkiye Sigorta, Basketbol Süper Ligi’nin isim sponsoru oldu.

İmza töreni TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF ve Türkiye Sigorta yöneticileriyle basın mensuplarının katılımıyla, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşti.

İmza töreninde konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Avrupa’nın en iyi ligleri arasında gösterilen Basketbol Süper Ligi’mizin önümüzdeki üç yıl boyunca isim sponsoru Türkiye Sigorta olacak. Ülkemizin üç büyük sigorta ve emeklilik şirketinin bir araya gelmesiyle kurulan, sektörünün lideri Türkiye Sigorta ile iş birliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gücünü adından alan, Türkiye Sigorta’nın Türk sporuna destek vermek, toplumla bütünleşmek için basketbola yatırım yapmayı seçmesi şüphesiz bizler için de gurur kaynağı olmuştur.

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli ise, “Türkiye Sigorta olarak iki yıl önce, adımızdan aldığımız güçle ve sektörümüzde sürdürülebilir liderlik hedefiyle yola çıktık. Bu süreçte elde ettiğimiz başarının sırrı, iyi bir takım olmak, paylaşılan bir ideale ve ortak akla inanmak, dinamizm ve çeviklik. Yani tıpkı basketbolda elde edilen başarıların sırrı gibi. Bu perspektiften bakınca; Türkiye Sigorta’nın kurum kültürüyle Türk basketbolu arasındaki bağın benzer bir ruhu yansıttığını görebiliyoruz” dedi.

Basketbol Süper Ligi’nin isim sponsorluğunu üç sezon boyunca üstlenmenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Benli şunları söyledi: “Dünyanın en önemli ligleri arasında gösterilen, uluslararası başarılara imza atan; köklü ve güçlü yapısıyla fark yaratan Türk basketboluna, bu denli kapsamlı bir sponsorluk anlaşmasıyla destek olmanın onurunu ve heyecanını paylaşıyoruz. Basketbol Süper Ligi’miz, ülkemizin ortaya koyduğu ve uluslararası arenada Türkiye’nin bugünlere getirdiği en büyük değerlerin başında geliyor. Dolayısıyla bugün burada, ülkemizin en büyük spor organizasyonlarından birinin isim hakkı sponsoru olmanın ne anlama geldiğinin bilincindeyiz. Hedefimiz hem Türkiye Sigorta hem de Türk basketbolu için dinamik, rekabetçi, güvenli ve heyecanlı bir oyun kurgulamanın zeminini oluşturmak. Bir ve birlik olmak için çıktığımız yolda, tüm faaliyetlerimizi millî sorumluluk anlayışımız odağında yürütüyoruz. Bununla beraber şirket olarak benimsediğimiz ‘yenilikçilik ve farklılaşma’ yaklaşımımızı da Türk basketbolunun ruhuna uygun bir şekilde yansıtacağımıza inanıyorum. “