TARSİM’den Mersin ve Hatay’da paydaş kurumlara ziyaret…

TARSİM, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nin yurt genelinde yaygınlaştırılması, üretici ve yetiştiricilerin memnuniyetinin arttırılması, talep ve beklentilerin tespit edilebilmesi amacıyla, paydaş kurumlarla temaslarına devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen ziyaretlerde son duraklar, Mersin ve Hatay oldu.

TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal ve beraberindeki heyet, 26-27 Eylül tarihleri arasında, Mersin ve Hatay’da saha ziyaretleri gerçekleştirerek, incelemelerde bulunuldu. Paydaş kurum temsilcileri ile devam eden çalışmalara ilişkin bilgi alışverişi yapıldı.

TARSİM Heyeti program kapsamında ilk gün, Mersin’in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Enstitü ile işbirliği halinde sürdürülen “Sebzelerde Fide Döneminde Meydana Gelen Don Zararı” ve “Sebzelerde Sel ve Su Baskınının Verim ve Kalite Üzerine Olan Etkisi” projeleri hakkında bilgi alındı. Programın devamında, Hatay’da dolu yağan alanlarda saha ziyaretleri yapıldı. Ayrıca Bitkisel Ürün Sigortaları uygulamaları hakkında bilgiler verilerek, üreticilere tarım sigortalarını ihmal etmemeleri yönünde hatırlatmalarda bulunuldu.