“Prometeia Banka ve Sigorta Günü” İstanbul’da gerçekleştirildi

Prometeia’nın Türkiye Risk Yöneticileri Derneği ve İstanbul CFA Topluluğu işbirliğiyle düzenlediği Bankacılık & Sigortacılık Günü “Gelecek şimdidir” başlığıyla Wyndham Grand İstanbul Levent Hotel’de yapıldı. Prometeia Girişim Risk Yönetimi Başkanı Andrea Partesotti, Risk Yöneticileri Derneği Başkanı Hürdoğan Irmak ve İstanbul CFA Topluluğu  Başkanı Alper Alkan’ın açılış konuşmalarıyla başlayan zirvenin devamında İş Bankası CEO’su Hakan Aran “Risklerin Gölgesinde Banka ve Sigorta Sektörlerinin Geleceği” başlıklı bir konuşma yaptı. Ardından Prometeia Associazione’nin Başkanı Lorenzo Forni dünyadaki gelişmeleri makroekonomik bir bakışla değerlendirdi.

Prometeia Türkiye ve Ortadoğu Başkanı / Partner Serhat Yücel

Prometeia Türkiye ve Ortadoğu Başkanı / Partner Serhat Yücel, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Pandemi yasakları sonrasında bu vesileyle bir araya gelmek harika hissettirdi. Odağımızda teknolojik entegrasyon, veri kavramının giderek büyüyen önemi ile artan iletişim ve sinerjinin olduğu etkinliğimizin sloganı “The Future is Now” oldu. Bankacıları ve sigortacıları; risk ve yatırım profesyonellerini; düzenleme otoriteleri ve uygulamacıları; akademisyen ve pratisyenleri bir araya getirdiğimiz etkinliğimizde birbirimizin bilgi birikiminden beslendik, deneyimlerimizi paylaştık. Bu kapsamda kredi riski, finansal risk, varlık yönetimi, sigortacılık ve yapay zeka alanlarında uzman 39 konuşmacımız, toplam 15 saat boyunca sektör ve akademiden örnekleri de kapsayan sunum ve demo’lar ile etkinliğimizi zenginleştirdi” dedi.

Etkinlik gün boyu paralel oturumlarla devam etti.

Avrupa Merkez Bankası Takım Lideri Maia Köhler, BDDK Risk Yönetimi Başkanı Bülent Şevik, SEDDK Bölüm Başkanı Emine Feray Sezgin, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gülşen Eryiğit’in gerçekleştirdikleri sunumlardan sonra yapılan paralel oturumlarda Prometeia ve farklı alanlardan uzmanlar banka ve sigorta sektörlerinin günümüz ve gelecekte taşıdığı riskleri ele alıp çözüm önerilerini paylaştılar.