Thomas Buberl: Daha önce hiç görmediğimiz bir kriz ortamı var

Fransız sigorta devi AXA’nın CEO’su Thomas Buberl, Fransa’da yakın zamanda yapılan bir radyo röportajında ​​dünyanın kendisini bulduğu krizler dizisine dikkat çekti.

France Inter’e konuşan Buberl, zorluk ne olursa olsun resesyondan kaçınmak için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi. “Daha önce hiç görmediğimiz kriz ortamı var” diyen Buberl, “Birbirine bağımlı bir jeopolitik kriz, bir enerji krizi ve bir sosyal kriz var. Uzun bir refah döneminden sonra resesyona girmemek için her şeyi yapmalıyız, ancak bu zor olacak. Temmuz ayında yüzde 6 olan enflasyona rağmen sigorta primleri yüzde 2,4 arttı. Enflasyon, kimsenin dostu değildir” şeklinde konuştu.

Buberl, AXA’nın farklı bir durumda olduğunu ve sigortacılar için büyük kâr sorununun olmadığını da söyledi. Buberl sözlerini şöyle sürdürdü: “Süper kârları düşünüyorsak, devletin tersine çevirebileceği süper vergileri de düşünüyoruz. Şirketler önemlidir, dolayısıyla şirketlerin güçlü ve sağlam olması bizim çıkarımızadır.”

Buberl ayrıca firmanın daha sürdürülebilir yatırımlara geçişinden de bahsederek, “2015 yılında kömüre veda eden ilk şirket AXA oldu. Bir yıl önce petrole yaptığımız yatırımı azalttığımızı söylemiştik. Gazı ise bir geçiş enerjisi olarak görerek yüzde 70 oranında azalttık” dedi.