İlk poliçesini kesen AcnTurk acenteleriyle buluştu

29 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleşen ilk kuruluşundan bu yana hazırlıklarını sürdüren AcnTURK Sigorta ilk poliçesini kesti ve 12 Ekim’de İstanbul’da acenteleriyle bir araya geldi. Katılımın oldukça yoğun olduğu toplantıda duygusal anlar da yaşandı.

Türk sigorta sektörünün yeni şirketi AcnTURK Sigorta ilk poliçesini kesti ve üretime başladı. Sigorta Acentelerinin bir araya gelerek kurduğu ilk ve tek sigorta şirketi olan Acn Turk, üretime başladığı gün aynı zamanda acenteleriyle “ilk buluşma” konseptiyle bir araya geldi. Buluşmada 300 acente yer aldı.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Büyükçelebi şirketin kuruluş hikayesini anlatırken duygusal anlar yaşadı ve davetliler kendisini alkışlarla destekledi.

“Biz acenteci bir şirket değiliz. Biz acentenin kendisiyiz”

Duygusal anların yaşandığı Büyükçelebi’nin konuşması acentelerden alkış aldı.

Büyükçelebi konuşmasında şunları söyledi: “Kuruluş sürecinde gördük ki sektörün acenteleri ve sigortalıları gerçekten anlayan bir şirkete ihtiyacı bulunmaktadır. Acentesiz bir sigortacılığa inanmıyoruz ve acentenin sunduğu hizmetin artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda acentelerimizin portföy mülkiyetini tanıyor ve asla dokunmayacağını bildiriyoruz. Her branşta, Türkiye’nin her yerinde ve her türlü işte var olacağız. Trafikten sağlık sigortalarına, yangından tarım sigortalarına kadar gelecekte sağlam bir oyuncu olarak yer alacağız. Sizlerden bu şirkete sahip çıkmanızı istiyoruz çünkü bu şirket acentelik mesleğinin gelecek garantisidir. Ayrıca kurucu ortaklarımıza bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan, katkılardan ve bu zor yolculukta gemiyi terk etmemelerinden dolayı hepinizin önünde tekrar teşekkür ediyorum. Biz acenteci bir şirket değiliz. Biz acentenin kendisiyiz.”

Büyükçelebi’nin ardından kürsüye çıkan ve şirketin iş yapış süreçlerinden bahseden AcnTURK Sigorta Genel Müdürü Murat Dişçi ise, “Tartışmasız bizimle çalışan her acente en yüksek kazancı elde edecek acentedir. Bu konu bir rekabet konusu değil, şirketimizin standart işleyişidir” dedi.

Toplandı daha sonra çalışma sistemlerinin tanıtımı ve işleyiş hakkında yapılan sunumlarla devam etti. Son oturumda ise acentelerin şirket yetkililerine sormak istediklerini rahatça dile getirebildikleri bir soru – cevap şeklinde tamamlandı.