Insurtech Vesttoo, 1 milyar dolar değere ulaştı

Sigorta risk transfer platformu Vesttoo Ltd. özel şirketlerin sermaye artırması için zor bir zamanda 80 milyon dolarlık geç aşamada finansman sağlamasının ardından değerlemesinin üç kattan fazla artarak 1 milyar dolara çıktığını duyurdu.

C turu serisine, risk sermayesi şirketleri Mouro Capital, Gramercy Ventures, Black River Ventures ve Hanaco Ventures’ın yatırımlarını çekti.

Reuters’da yer alan hnabere göre, Wall Street devi Goldman Sachs’ın da tura katıldığı belirtildi. Vesttoo, yeni sermayeyi küresel olarak büyümesini genişletmek ve sigortacıları ve yatırımcıları birbirine bağlayan pazar platformunun tekliflerini genişletmek için kullanmayı planladığını açıkladı.

İcra Kurulu Başkanı Yaniv Bertele yaptığı açıklamada, “Belirsizlikle dolu bir zamanda Vesttoo dayanıklılık, finansal güç ve karlılık gösteriyor” dedi.

Geçen yılın sonlarında firma, Japonya’nın MS&AD Ventures’ın katılımıyla Mouro Capital liderliğindeki bir B serisi turda 15 milyon dolar toplamış ve değerlemesini 300 milyon dolara çıkarmıştı. Vesttoo, sigorta şirketlerinin risklerini sermaye piyasası yatırımcılarına devretmeleri için bir platform sunuyor. Esas olarak afet dışı can ve mal ve kaza (P/C) sigortasına odaklanıyor.

Şirket, geçtiğimiz yıl uluslararası operasyonlarının kapsamını artırdığını, Londra, Hong Kong, Seul, Dubai ve Tokyo’da yeni çalışanları işe aldığını ve New York ve Tel Aviv’de ofislerini büyüttüğünü belirtti.