Zurich Insurance, Zurich eXchange’i piyasaya sürdü

İsviçreli sigorta devi Zurich Insurance Group, yeni nesil bir küresel Uygulama Programlama Arayüzü (API) pazarı olan Zurich eXchange’i piyasaya sürdü.

Şirkete göre bu hareket, Zurich’in dijital dönüşüm yolculuğunun bir sonraki adımına işaret ediyor. Zurich eXchange, şirket genelinde, müşteriler ve ortaklarla daha hızlı entegrasyonu ve daha verimli işbirliğini kolaylaştıracak.

Zurich, farklı sistemlerin birbirleriyle etkili bir şekilde iletişim kurmasını sağladığı için API’nin herhangi bir dijital dönüşümün vazgeçilmez bir parçası olduğunu açıkladı.

Zurich, API’lerini açarak ve yayınlayarak, karmaşık noktadan noktaya entegrasyonlardan kaçınabilecek ve müşterilerin, distribütörlerin ve ortakların tek bir platformdan Zurich ile dijital olarak bağlantı kurmasına olanak tanıyacak.

Firmanın modernize edilmiş API liderliğindeki yaklaşımı, Zurich API’ler oluşturduğunda, bunu özünde kalite ve güvenlikle yapmasını ve böylece kolayca keşfedilip yeniden kullanılabilmelerini sağlamak için tasarlanmış, paylaşılan bir API yönetim platformu ve Grup çapında API standartları etrafında inşa edildi.

Firma, bu yeni yaklaşımın mevcutta 15 Zurich iş birimi tarafından benimsendiğini ve şu anda ayda 63 milyondan fazla API etkin işlemle 1.433 yönetilen API’yi kapsadığını açıkladı.

Grup Başkanı Platform Sorumlusu Frank Verkerk, “API’ler yeni olmasa da Zurich eXchange, Zurich’in dijital iş yapma konusunda ciddi olduğunu gösteriyor. API liderliğindeki yeni yaklaşımımız, küresel ayak izimizden ve uzmanlığımızdan yararlanmamızı sağlıyor.” dedi.