Küresel Sigorta Dernekleri Federasyonu yeni başkanını seçti

Küresel Sigorta Dernekleri Federasyonu (The Global Federation of Insurance Associations-GFIA) liderliğinde çeşitli değişiklikler yaparak Susan Neely’yi başkan olarak seçti ve yönetim kuruluna yeni atamalar yaptı.

Şu anda American Council of Life Insurers’ın başkanı ve CEO’su olan Neely, yeni görevini Kanada Sigorta Bürosu başkanı ve CEO’su Don Forgeron’dan devralıyor. Neely’nin önceki başkan yardımcısı görevini, Yeni Zelanda Sigorta Konseyi’nin CEO’su Tim Grafton üstleniyor. Bu arada, Grafton’dan boşalan üyelik yöneticiliği rolü, Associaciòn Mexicana de Instituciones de Seguros’un genel müdürü Norma Alicia Rosas tarafından doldurulacak.

Yeni isimler iki yıl süreyle görev yapacak.

Neely, “GFIA başkanı seçilmekten onur duyuyorum ve Don Forgeron’un son iki yıldır organizasyona liderlik etme başarısını artırmayı dört gözle bekliyorum. Don ve diğer liderler, GFIA’nın küresel sigorta konularında birleşik bir ses sunma misyonunu önemli ölçüde geliştirdiler. Bu ivmeyi 2023’te koruma boşluklarını araştıran bir çalışma ile güçlendireceğiz ve bulgularına dayalı poliçe önerileri geliştireceğiz. Sigortacılar, sağladıkları koruma ve yaptıkları yatırımlarla dünya çapında toplumlara ve ekonomilere önemli katkılar sağlıyor. GFIA aracılığıyla birlikte, ülkelerin karşılaştığı risk koruma zorluklarına çözümler geliştireceğiz ve çalışanlarının gelişmesine yardımcı olmanın yollarını arayan küresel politika yapıcılar ve standart belirleyicilerle birlikte çalışacağız.” dedi.