Howden Türkiye hedeflerini büyüttü

2012’de Türkiye’ye giriş yapan ve 2017 sonrası hızlı bir büyüme trendi yaşayan Howden’ın, Türkiye yöneticileri geçtiğimiz günlerde Sapanca’da bir araya geldi. 2022-2027 için yapılan strateji toplantısında Howden Türkiye’nin yakaladığı büyüme oranıyla bölgede merkez ülke haline geldiği duyuruldu.

Türkiye’ye ilk olarak 2012 yılında giriş yapan İngiliz merkezli Howden, 2017-2022 arası için oluşturulan 5 yıllık planlanmanın tamamlanması sonrası 2022-2027 stratejilerini belirledi. Oluşturulan stratejiler, Sapanca’da gerçekleştirilen organizasyonda Howden Türkiye yöneticileri tarafından değerlendirildi. Bu kapsamda geçtiğimiz dönemde bağlı olduğu bölgede en hızlı büyüme kaydeden ülkenin Türkiye olması ile birlikte Türkiye’nin artık bölgede merkez üs haline geldiği duyuruldu.



Türkiye merkez ülke oldu

Konuyla ilgili Sapanca’da gerçekleştirilen toplantıda değerlendirmelerde bulunan Howden Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Bölge CEO’su Atınç Yılmaz, “2017’de Howden bünyesine katıldıktan sonra Dubai’den Türkiye’nin içinde olduğu Ortadoğu ve Afrika bölgelerinin 5 yıllık planını oluşturdum. Plan, yönetim tarafından kabul gördü. Oluşturulan stratejiyle firma bir değişim sürecine girdi. Global markamızı çok daha iyi kullanmak istiyorduk. 2017-2022 arası için oluşturulan plan tam anlamıyla tamamlandı. Hepsinde büyüme kaydettik. 5 yıllık süreç sonunda bu büyümeler içinde Türkiye açık ara birinci oldu. O sebeple artık Türkiye merkez ülke oldu.” dedi.

Strateji toplantısında Türkiye yöneticileriyle bir araya geldiklerini vurgulayan Atınç Yılmaz, “Howden’ın hazır olan ikinci 5 yıllık planının üzerinden geçtik ve ülkemiz için stratejileri netleştirip, 2023’e bölgede hazırlandık. Amacımız 200’den fazla çalışanıyla ülkemizin en büyük 3 broker şirketi arasında yer alan Howden Türkiye’yi sektörümüze yenilikler katarak daha da büyütmek.” diye belirtti.