Avusturyalı dev VIG’de yeni üst yönetim

Türkiye’de Ray Sigorta ve Viennalife Emeklilik ve Hayat ile yatırımları bulunan Avusturya merkezli sigortacılık grubu Vienna Insurance Group’ta (VIG) üst yönetim yenilendi.

****

Vienna Insurance Group’un (VIG) yeni üst düzey yöneticileri belirlendi. Yönetim Kurulu’nun gelecekteki oluşumuna ilişkin yapılan oylamanın ardından, Hartwig Löger, Vienna Insurance Group’un (VIG) İcra Kurulu Başkanı (CEO) ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

Yeni Yönetim Kurulunda ayrıca Liane Hirner, Gerhard Lahner, Gábor Lehel ve Harald Riener yer aldı. Yeni yönetim kurulu 30 Haziran 2027’ye kadar göreve devam edecek.

VIG Yönetim Kurulu’nun oluşumu, Vienna Insurance Group’un Denetim Kurulu tarafından 29 Kasım 2022’deki toplantısında oybirliğiyle kararlaştırıldı.

Vienna Insurance Group Denetleme Kurulu Başkanı Günter Geyer konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “1 Temmuz 2023’ten itibaren görev yapacak Yönetim Kurulu’nun yapısını erken bir aşamada belirledik. Nitelikli ve çok disiplinli Yönetim Kurulu ekibi birbirini mükemmel bir şekilde tamamlıyor ve çok iyi koordine ediliyor” dedi.