AREX Sigorta, FaturamPara sistemine entegre oldu…

Türkiye merkezli ve Boğaziçi Üniversitesi teknopark alanında faaliyette bulunan fintek kuruluşu E2B Finansal Teknolojiler, geliştirdiği elektronik sistem ile şirketlerin faturalı alacaklarını teminat göstererek, ticari borçlarını anında ödemelerine imkan sağlıyor.

Dünyada ilk olan bu ödeme sistemi, yatırımcılardan büyük ilgi görürken, uygulamaya ilk entegre olan sigorta şirketi, sektörde imza attığı işlerle farklılaşan AREX Sigorta oldu.  AREX Sigorta Genel Müdürü Sertem Demir; ‘’Sektöre yeni ürünler kazandırmaya çalışıyoruz, bu kapsamda E2B tarafından geliştirilen FaturamPara sistemine Devlet Destekli Ticari Alacak sigortası ile entegre olarak ödeme sistemlerini ve sigortacılığı birleştirmiş oluyoruz. Bu proje ile, faturalara konu alacakların temliki yoluyla faturaların aynı zamanda birer ödeme aracı olarak kullanılmasına imkan sağlamış, bu sayede de işletmelerin finansal yapılarına katkı sağlamış olacağız.

AREX Sigorta olarak, en önemli kanallarımızdan biri olan finansal sigortalar alanında sektöre yeni ürünler kazandırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.’’ dedi.

E2B Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Sevcan Engin Yanık, ‘Fintek şirketi olarak dünyadaki finansal enstrümanlara alternatif yeni bir ürün sunuyoruz. Artık faturaları ödemelerde para gibi kullanılabilir hale getirdik. Çek gibi, ama daha güvenli bir ödeme sistemi geliştirdik. Üstelik sigorta entegrasyonu ile alacaklıların Devlet Destekli Ticari Alacak Sigorta Sisteminden anında yararlanmasını sağladık. Büyük ilgi görüyoruz. Hedefimiz, 2023 yılında ülkemizdeki elektronik fatura kullanan KOBİ ve büyük şirketlerin en az yüzde %10’ununu sisteme dahil etmek. Ayrıca yurtdışı görüşmelerimize de başladık.’ dedi.