Reformist Sigortacılar Platformu’ndan Bakan Nebati’ye ziyaret

Bir grup sigortacının bir araya gelerek oluşturduğu RSP (Reformist Sigortacılar Platformu) Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati’nin davetlisi olarak, RSP Başkanı Eyyup Çelik ve İcra Kurulu Üyeleri ile birlikte sektörün sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin olarak, Bakanın çalışma ofisinde bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Bakan Nebati, “Sigortacılık sektörü tüm paydaşlarımızla birlikte en özenli finansal araçlardan birisidir. Bu nedenle daha fazla katkı sunacağız. Mevzuatsa mevzuat. Değişim gerekiyorsa değişim.” mesajı verdi.

Platformdan yapılan açıklamada şu hususlar belirtildi: “Nebati’nin sektöre olan güveni, sorunlarına olan hakimiyeti ve özellikle SEDDK nezdinde yapılanlara gösterdiği destekleri sektörümüz adına çok umutlandırıcı gelişmeler. SEDDK’nın sektöre ait her konuyu titizlikle ele aldığını ve büyük bir hızla çalıştığını belirten Sayın Bakan sektörün geliştirilmesi adına tüm projeleri can kulağı ile dinlendi.

Bakan, “Ben icraatı severim, hızlı karar alırım, zamanı çok iyi kullanırım. Sizler de bizleri kullanın ve iş getirin, iş yapalım, iş çıkaralım. Yabancı sermayenin gelip iş yapmasını da sağlayalım. Bu noktada sektörün gelişmesini desteklemek için cesur ve kararlı adımlar atmaktan da kaçınmıyoruz. Sigortacılık sektörü tüm paydaşlarımızla birlikte en özenli finansal araçlardan birisidir. Bu nedenle daha fazla katkı sunacağız. Mevzuatsa mevzuat. Değişim gerekiyorsa değişim. Tabi sektör yöneticilerimize ve paydaşlara da çok görev düşüyor” diyerek, RSP ve sektör ile yakın temasta kalacaklarını ifade etti.”