Fransız Eurazeo, BMS’ye ortak oldu

Londra merkezli sigorta ve reasürans brokeri BMS Group, özel sermaye şirketi Eurazeo ile 355 milyon sterline kadar yatırım almak için bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Eurazeo ayrıca BMS’nin sermayesinin yüzde 34’üne kadarını satın alacak.

Paris merkezli Eurazeo ve iştirakleri, mevcut hissedarları British Columbia Investment Management Corp. (BCI), Preservation Capital Partners (PCP) ve BMS’nin yönetimi ve çalışanları ile birlikte BMS’ye katılacak. Eurazeo ve BCI, büyümenin bir sonraki aşaması için şirketin çoğunluk hissedarı olacak. Kesin finansal bilgiler, ilgili düzenleyici onayların alınmasına müteakip açıklanacak.

Eurazeo, BCI ve PCP, büyüme stratejisini sürdürmek için BMS CEO’su Nick Cook’u ve BMS üst yönetim ekibinin geri kalanını destekleyecek. 2019-2022 döneminde, BMS’nin gelirleri 120,6 milyon ABD Dolarından 301,4 milyon ABD Dolarının üzerine çıkarken, personel sayısı yaklaşık yüzde 75 artarak dünya çapında yaklaşık 900 kişiye ulaştı.

Anlaşmanın BMS’yi 2,1 milyar dolar değerlemeye ulaştırdığı açıklandı. BMS yönetim ekibi, işlemin tamamlanmasının ardından görevlerinde kalacak ve BMS yönetimi ve personeli, şirkette önemli hissedarlar olmaya devam edecek.