Chubb “Küresel İklim İş Birimi” kurdu

ABD’li sigorta devi Chubb, geleneksel, alternatif ve yenilenebilir enerji, iklim teknolojisi, tarım ticareti ve risk mühendisliği hizmetleriyle uğraşan Chubb birimlerini bir araya getirmeyi amaçlayan yeni Küresel İklim İş Birimi’nin kurulduğunu duyurdu.

Yeni iş birimi, karbona bağımlılığı azaltmaya yardımcı olan yeni teknolojiler ve süreçler geliştirmekle veya kullanmakla uğraşan işletmelere eksiksiz bir sigorta ürünleri ve hizmetleri yelpazesi sağlayacak. Ayrıca, iklim değişikliğinin etkisini yönetenlere yardımcı olmak için risk yönetimi ve esneklik hizmetleri sağlayacak. Bu işletmeler, 2022’de Chubb için şimdiden 675 milyon dolardan fazla prim geliri elde etti.

Yeni Küresel İklim İş Birimi, iki deneyimli Chubb üst düzey lideri tarafından yönetilecek. Merkezi Whitehouse Station, NJ’de bulunan Matthew McMullin, Chubb Küresel İklim Uygulaması’nın Kuzey Amerika Lideri seçildi. Londra merkezli Matthew Hardy ise ABD, Kanada ve Bermuda dışındaki tüm pazarları temsil eden Chubb Overseas General (COG) Lideri seçildi.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evan G. Greenberg konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Aylarca süren dikkatli müzakerelerin ardından, bugün artan iklim sorunlarına cevaben net sıfıra geçişi desteklemek için genişletilmiş bir taahhüdümüzü duyuruyoruz. Önümüzdeki aylarda, değişen iklim tehdidine karşı daha dirençli ve daha karbon nötr olmaya çalışan müşterilerimizi tüm sektörlerde destekleyeceğiz.” dedi.