Ender Güzeler: Fiyatların satın alınabilir olması için büyük efor sarf ediyoruz

“Maliyetlerdeki ciddi artışın, sigortalıya yansımasının asgari düzeyde olması için yoğun mesai harcıyoruz. Fiyatları satın alınabilirlik seviyesinde tutabileceğimiz, optimum risk maliyeti olan bir portföy yaratmaya çalışıyor, hasar girdilerinde maliyetleri kontrol etmeye büyük efor sarf ediyoruz.”

Unico Sigorta Genel Müdürü Ender Güzeler, maliyetlerde ciddi artışa rağmen şirketlerin sigortalılara karşı sorumluluklarından dolayı kalite düşürmek gibi bir lüksü olmadığını söyledi. Güzeler, “Maliyetlerdeki ciddi artışın, sigortalıya yansımasının asgari düzeyde olması için yoğun mesai harcıyoruz. Fiyatları satın alınabilirlik seviyesinde tutabileceğimiz, optimum risk maliyeti olan bir portföy yaratmaya çalışıyor, hasar girdilerinde maliyetleri kontrol etmeye büyük efor sarf ediyoruz” dedi.

Unico poliçe adedini %34 arttırdı

Maliyetlerin müşteriye fiyat artışı olarak yansımasının önüne geçmek için çalıştıklarını söyleyen Güzeler, “Bu nedenle sigortalı açısından hayatın her alanında yaşanan artışlarla kıyasladığımızda beklenmedik bir artış yaşanmamıştır aslında. Sektörün poliçe satış adetleri bir önceki yıl seviyesinde. Buna karşılık Unico Sigorta olarak poliçe satış adetlerimiz Kasım sonu itibarıyla %34 artmış durumda. Bu sonuç çalışmalarımızda ne kadar başarılı olduğumuzu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Unico Sigorta Genel Müdürü, prim artışlarının zararın azalmasına olumlu katkı sağladığını, ancak maliyet artışındaki belirsizliğin bu konuda doğru ve net bir açıklama yapmayı olanaksızlaştırdığını belirterek sözlerini şu şekilde tamamladı: “Riskli sigortalar havuzu kapsamının en hakkaniyetli şekilde yeniden tanımlanarak; küçültülmeden, serbest tarifeye geçilmeden, suiistimal edilen veya teminat limitinin fiyatlanamayacak şekilde, yargı süreçlerinde yükselmesi gibi sektörün tüm paydaşlarının bildiği ve üzerinde mutabık olduğu sorunlara, yasal düzenlemelerle çözüm getirilmediği sürece tüm çözüm önerilerinin değerli olsalar da uygulamada eksik kalacaklarını düşünüyoruz.”