Koru Sigorta’dan uygun fiyatlı ve ihtiyaca yönelik kasko ürünleri

 Kasko sigortası hakkında açıklamalarda bulunan Koru Sigorta Genel Müdürü Kasım Yılmaz, sigortalıları yenilikçi, ihtiyaç odaklı ve kazanımları fazla ürünlerle buluşturmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

 Koru Sigorta, kasko alanında geliştirdiği ürün yelpazesiyle sigortalılarının araçlarını geniş teminatlarla koruyor. Kasko sigortası hakkında açıklamalarda bulunan Koru Sigorta Genel Müdürü Kasım Yılmaz, “Enflasyon ve kurda yaşanan artış, araç bedellerini yükseltirken aynı zamanda onarım maliyetlerini de dramatik bir şekilde artırıyor. Araçların sigortasız bir şekilde hasara maruz kalması durumunda sigortalılar için yerine koyma maliyeti de ağır oluyor. Bu yüzden kasko yaptırmak daha önemli hale geliyor” ifadelerini kullandı.

‘SİGORTALILAR KASKOSUZ KALMAMALI’

Araç bedelleri ve onarım maliyetlerinde yaşanan artışların kasko primlerine de aynı şekilde yansıdığını belirten Yılmaz, “Araç bedellerinin her ay arttığı göz önüne alındığında primler de aynı şekilde yukarı yönlü revize olmaktadır. Sigortalılar, primlerde yaşanan artışları araç bedellerindeki yükselişleri dikkate alarak yorumlamalı ve sigorta yaptırmaktan imtina etmemelidir. Sigorta şirketleri, sigortalıların kaskosuz kalmaması için bütçelerine uygun çok sayıda yeni ürünü hayata geçirmektedir” şeklinde konuştu.

‘SİGORTALI İHTİYAÇLARINA CEVAP VERİYORUZ’

Sigortalıları yenilikçi, ihtiyaç odaklı ve kazanımları fazla ürünlerle buluşturmaya devam edeceklerinin altını çizen Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Koru Sigorta olarak sigortalılarımızın beklentilerini, taleplerini ve değişen koşulları yakından takip ediyoruz. Bu doğrultuda kasko alanında geniş anlaşmalı servis ağı sağlamanın yanında, sigortalılarımızın araçlarını tamir ettirmek istedikleri anlaşmalı veya anlaşmasız, özel veya yetkili servislere göre ürün seçenekleri sunuyoruz. Kasko alanında geliştirdiğimiz ürünlerimiz, uygun fiyat ve geniş teminat seçenekleri ile araçların güvence altına alınabilmesini sağlıyor.”

‘İHTİYACA YÖNELİK YENİLİKÇİ ÜRÜNLER SUNUYORUZ’

Koru Sigorta olarak önceliklerinin her zaman, tüm ürün ve hizmetlerini sigortalıların ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirmek olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda geliştirdiğimiz yenilikçi ürünler ile sigortalılarımızın ihtiyaçlarına en üst seviyede yanıt vermeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda kasko alanında geliştirdiğimiz kazanımları fazla, yenilikçi ürünlerle sigortalıların yanında yer almaya devam ediyoruz. Hasar durumunda sigortalılarımız öncelikli olarak anlaşmalı olduğumuz servislere giderse kendilerini yeni geliştirdiğimiz ve 25 yaşına kadar araçları geniş teminatlı, uygun fiyatlı ‘Arabamı KORU Ekonomik Kasko’ ürünümüzden faydalandırabiliyoruz. Yine aynı şekilde sigortalının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiğimiz ‘Arabamı KORU Esnek Kasko’ ürünümüz ile de aracın az kullanıldığı, kullanılmadığı veya sigortalının ödeme güçlüğü çektiği zamanlarda, tam ziya (pert) durumunu, doğal afet risklerini ve rüculu hasarlarda rücu oranında hasarı karşılayan ürünümüz ile uygun primlerle teminat altına alıyoruz. Ayrıca bu ürünümüz ile sigortalılarımız, diledikleri zaman çarpma ve çarpışma teminatı ekleterek poliçe kapsamını genişletebiliyor. Teminat ekletilerek poliçenin genişletildiği durumlarda sigortalılarımızın, şirketimizin anlaşmalı olduğu ekspertiz firmasından araçlarını ücretsiz kontrolden geçirmeleri gerekiyor. Sigortalılar, ‘Arabamı KORU Esnek Kasko’ ürünümüz ile çekme kurtarma, ikame araç ve mini onarım hizmetlerinden de yararlanabiliyor” ifadelerini kullandı.

‘SİGORTALILIK ORANINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ’

Geliştirdikleri ürünler ile sigortalılık oranını artırmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz, “Bu kapsamda, ilk defa araç alanlar veya vade boşluğu sebebi ile yüksek primlerle karşılaşan sigortalı adayları için ücretsiz ekspertiz anlaşmalı Koru Expert uygulamamızı devreye almıştık. Bu uygulamamız ile daha uygun fiyatlarla poliçe sunmamızın yanında sigortalılar için de satın alınabilir prim seviyeleri oluştu. Uygulamamız baştan sona insan hatasından uzak olacak şekilde dijital olarak kurgulandı. Devreye alınan tüm süreçler çağın gerekliliklerine uygun bir şekilde dijital, karşılıklı olarak şeffaf, sürdürülebilir ve tam bütünleşmiş bir şekilde uçtan uca tasarlanıyor. Ekspertiz için randevular, mobil uygulamamız üzerinden kolaylıkla alınabiliyor. Ekspertiz sonucu düzenlenen rapor, dijital alt yapı tarafından otomatik iletiliyor ve belirlenen skorlamalar doğrultusunda sistem, aracın ne şekilde teminat altına alınacağına karar veriyor. Karar sonrasında poliçe üzerindeki düzenlemeler otomatik olarak yapılıyor” ifadelerine yer verdi.