Çinli Ping An üst üste yedinci yılda da “En Değerli Sigorta Markası”

Çinli Ping An Insurance, marka değerleme şirketi Brand Finance tarafından üst üste yedinci kez dünyanın en değerli sigorta markası seçildi. 47,7 milyar ABD doları marka değerine sahip grup, küresel finans kuruluşları sıralamasında beşinci, dünyanın en değerli markaları sıralamasında ise 30’uncu sırada yer aldı.

2022 boyunca kasvetli piyasa koşullarına rağmen Ping An, yıllık %8,7’lik gelir artışıyla 138,27 milyar Çin Yuanı’na (RMB) ve yıllık net karı %25’in üzerinde artışla 36,7 milyar RMB’ye ulaştı. Ping An, Çin’de tekrarlayan COVID vakaları arasında Ping An Life’ın kalite odaklı dönüşümüyle de ilerledi. Entegre finansal hizmetler avantajını en üst düzeye çıkardı ve müşterilere “endişesiz, zaman kazandıran ve para kazandıran” bir hayat sigortası deneyimi sunan bir “yönetilen bakım” modeli oluşturdu.

Ping An’ın en değerli sigorta markası unvanına, 2022’nin ilk dokuz ayında %2,6 artan bireysel müşteri sayısı katkıda bulunurken, müşteri başına sözleşme sayısı yıl içinde %1,7 artarak 2,96’ya yükseldi. Ping An Property ve Casualty’nin prim geliri %11,4 artarak 222 milyar RMB’ye yükselirken, birleşik oran %97,9’da sağlıklı kaldı.

Ping An ayrıca, sağlık ve finansal hizmetleri birleştiren, artık pazar lideri bir sağlık hizmetleri ekosistemi kurarak “Sağlıklı Çin” hükümet politikasına katıldı. Ping An, müşterilere mağaza içi veya eve teslim sağlık hizmetleri için çevrimiçi, tek duraklı bir mağaza sunarak ekosistem içinde stratejik olarak konumlandı.

2022’nin ilk dokuz ayında sağlık hizmetleri ekosistemi 146 milyondan fazla bireysel müşteriye hizmet verdi. Yıl sonuna kadar 3.000’den fazla hastane, 100.000 sağlık hizmeti sağlayıcısı ile ortaklık kurdu ve 200.000’den fazla eczaneden Çin genelinde 80 şehre 24 saat ilaç dağıtım hizmetleri sundu.

Ping An, en değerli sigorta markası olmasının yanı sıra, 2022 yılında MSCI ESG derecelendirmelerinde A ile ödüllendirilerek Asya Pasifik Bölgesi’nde çok hatlı sigorta ve aracılık sektöründe birinci oldu. Geçen yıl, Ping An Bank’ın Çin’in ilk borç-kredi karbon hesabı olan Low Carbon Home’u başlattığına ve aktif olarak kırsal canlanmayı desteklediğine tanık olduk. 30 Aralık itibariyle, Ping An’ın kırsal canlandırmaya yaptığı yatırımın değeri 65 milyar RMB’yi aştı.

Ping An, 2022’de Forbes Global 2000 listesinde 17., aynı yıl Fortune Global 500 listesinde 25. sırada yer aldı.