Reformist Sigortacılar Platformu’ndan SEDDK’ya ziyaret

Reformist Sigortacılar Platformu (RSP), Sigorta ve Özel Emeklilik Denetleme ve Düzenleme Kurumu ( SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu’nu ziyaret ederek, sektöre yönelik projelerini sundu.

Sektörün ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirmek üzere yola çıkan Reformist Sigortacılar Platformu (RSP), İcra Kurulu Başkanı Eyyup Çelik ve İcra Kurulu Üyeleri 20 Ocak 2023 tarihinde SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu ile bir araya gelerek bir çalışma toplantısı düzenledi.

Reformist Sigortacılar Platformu’ndan (RSP) konuya ilişkin sosyal medyada yapılan paylaşımlarda şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere Reformist Sigortacılar Platformu Başkanı ve İcra Kurulu Üyeleri birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati’ye 25 Aralık 2022 tarihinde bir ziyaret gerçekleştirmişti. Bu ziyaret sonrasında projelerini faaliyete geçirmek adına Sayın Bakanımızın çalışmalarını çok güçlü desteklediği SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu ve ekibi ile daha yakın çalışması direktifi gereği, tüm sigorta bileşenlerinin RSP çatısı içinde temsil edilmesi avantajı ile bir çalışma toplantısı tertip edilmiştir.

RSP sektörümüzde standartları ve itibarı arttırmak, istihdam sağlamak, gençleri sektörümüze kazandırmak adına oluşturdukları on dört projesi için SEDDK ile ortak bir çalışma yaparak karşılıklı fikir alışverişinde bulunmuşlardır. Bu on dört maddenin ekseriyetle tümünde aynı görüşte olunması RSP adına mutluluk vericidir. İlerleyen süreçte destek hizmetleri sağlayıcıları, Sigortacılık okuyan öğrencilerin istihdam imkanları , trafik branşı hasar süreçlerine yönetesine kadar kendileriyle alanında son derece uzman RSP üyeleri bu projelerden öne çıkanlar üzerinde çalışmalarını SEDDK yönetimi ile birlikte sürdürmeye devam edecektir.

Reformist bir SEDDK Başkanı ile birlikte çalışacak olmak İcra kurulumuza büyük motivasyon sağlamıştır. SEDDK ile eşgüdüm içinde fikir kulübü olarak proje üretecek olan RSP, tüm sektöre katkı ve farkındalık yaratacaktır.”