Tamamlıyo’dan sigorta şirketlerine özel portal

Sigorta şirketleri ile sigorta ürünü satmak isteyen dijital işletmeleri buluşturan Tamamlıyo, daha kolay sigorta ürünlerinin geliştirilmesine olanak sağlamak amacıyla Open Insurance Portal’ı kurdu.

Sigorta şirketleri ile sigorta ürünü satmak isteyen dijital işletmeleri bir araya getiren Tamamlıyo yeni bir platform geliştirdi. Open Insurance Portal isimli platformla startupların ve dijital işletmelerin sigorta ürünü geliştirme sürelerinin kısaltılması hedefiyle geliştirilen platform ile sigorta şirketlerinin BT yükünün hafifletilmesi ve daha geniş kitlelere ulaşması da amaçlanıyor.

Open Insurance Portal hakkında konuşan Tamamlıyo Kurucu Ortağı Metin Öngüç, tasarladıkları platformun, uygulama programlama arayüzü olarak bilinen API kullanımının sigorta sektörünün daha etkili ve verimli hale getireceğini belirterek “Open Insurance Portal ile sigorta ihtiyaçları daha anlaşılır hale getirmek, sigorta şirketlerinin ürün ve hizmetlerine daha pratik bir şekilde erişebilmeleri için geliştirdiğimiz bir platform. Buradaki API’ler sayesinde, geliştiriciler sigorta API’lerini diğer farklı uygulamalarla entegre edebiliyor. Müşterilere daha iyi hizmet sunmanın yanı sıra, sigorta ihtiyaçlarının da daha iyi anlaşılmasını mümkün hale getiriyor.” dedi.

İş süreçlerinde zaman tasarrufu sağlıyor

Portalın farklı kitlelere ulaşmada önemli bir rol üstlendiğini söyleyen Öngüç, “Portalımız sayesinde sigorta şirketleri, API’lerin hatalarıyla zaman kaybetmiyor, hatasız bir şekilde kullanıma sunuyor. Örneğin; bir seyahat uygulaması, kullanıcılarına seyahat sigortaları konusunda öneri verebiliyor veya bir sağlık uygulaması kullanıcıların sigorta bilgilerini kontrol etmelerine olanak tanıyabiliyor. Sigorta şirketlerine birçok kolaylık sağlayan portal, böylece şirketlerin BT yükünü de hafifletiyor.” açıklamalarında bulundu.

Gelecekte daha fazla açık API kullanılacak

Sigorta sektöründe gelecek dönemde daha fazla açık API’nın kullanılması beklendiğini aktaran Tamamlıyo Teknoloji Sorumlusu ve Kurucu Ortağı Deniz Gül ise “Sigorta uygulaması geliştirmek isteyen işletmelerin, portala ulaşmak için internet sitemizden başvuru yapması gerekiyor. Ardından rahat bir şekilde, talep edilen sigorta ürünlerinin API’lerine ulaşarak istedikleri sigorta uygulamalarını geliştirilebiliyor.” dedi.