Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Eğitimi başvuruları geçici süre kapatıldı

 

Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) 02.01.2023 tarihinde duyurduğu ve açtığı Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Eğitimi başvurularını geçici süreyle kapattı. SEGEM’den konuya ilişkin yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“7.01.2023 tarih ve 32066 sayılı Resmi Gazete’de “Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Sisteminin Tarife ve Talimatları ile Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Tebliğ” yayımlanmıştır.

Söz konusu Tebliğin “Teknik Personel” başlıklı 16’ıncı maddesinde yer alan “Ticari alacak sigortaları satışı konusunda yetkilendirilecek teknik personelin, ticari alacak sigortaları ile Sistemin işleyişine yönelik olarak SEGEM tarafından yapılacak eğitimleri ve eğitimler sonunda yapılacak sınavı tamamlaması zorunludur. Eğitim bitirme sınavlarının tarihi, kapsamı ve koşulları ile diğer usul ve esaslarına ilişkin çalışmalar Merkezin görüşü alınarak SEGEM tarafından belirlenir. Eğitim bitirme sınavları SEGEM tarafından yapılır.” hükmüne istinaden eğitim ve sınava ilişkin hazırlıklar başlatılmıştır.

Bu kapsamda, 02.01.2023 tarihinde SEGEM internet sayfasında yayınlanan Ticari Alacak Sigortası e-eğitimi, gerekli güncellemeler ve söz konusu çalışmalar tamamlanıncaya kadar, geçici süreyle başvuruya kapatılmıştır. Söz konusu e-eğitim ve sınava ilişkin detaylı bilgi SEGEM internet sayfasında yayımlanacaktır. Duyurularımızı takip etmeniz önemle rica olunur.”