Küresel ticari sigorta fiyatları ılımlı olmaya devam ediyor

Marsh’ın Küresel Sigorta Piyasası Endeksi’ne göre, küresel ticari sigorta fiyatları, 2022’nin 4. çeyreğinde, 3. Çeyrek’teki yüzde 6 ve 2. Çeyrek’teki yüzde 9’luk artışın arında yüzde 4 oranında arttı.

Marsh’s Index, bunun ilk olarak 2021’in ilk çeyreğinde başlayan artışları yumuşatma eğilimini sürdürdüğünü açıklıyor. Artışların art arda 21. çeyreği olmasına rağmen, çoğu bölgede fiyat artışlarının yavaşladığının altı çizildi.

Marsh’s Index, belirli finansal ve profesyonel alanlardaki genel düşüş nedeniyle çoğu bölgedeki fiyat artışlarının azaldığını veya aynı kaldığını tespit etti.

Marsh Uzmanlık ve Küresel Yerleştirme Başkanı Lucy Clarke, “Zorlu bir 2022’den sonra müşterilerimiz, 2023’te de zorlu bir faaliyet ortamıyla karşı karşıya kalmaya devam edecek. Küresel ekonomideki yavaşlamanın yanı sıra devam eden enflasyon ve jeopolitik gerilimlerle, birçok müşteriler önemli ters rüzgarlarla karşı karşıya. Mülk riskleri için fiyatlandırma, özellikle Ian Kasırgası’ndan kaynaklanan 2022’deki yüksek kayıp seviyesinden etkilenmeye devam ediyor. Müşterilerimizle birlikte, ihtiyaçlarını karşılamak ve piyasadan onlar için en uygun sonucu elde etmek amacıyla, esirlerin artan kullanımı ve alternatif risk finansmanı seçenekleri dahil olmak üzere çok çeşitli seçenekleri incelemek için çalışıyoruz.” dedi.

Marsh, enflasyonun varlık değerleri ve hasar maliyetleri üzerindeki etkisine ilişkin endişelerin, çoğu bölgede sigortacılar için yenilemede odak noktası olmaya devam ettiğini belirtiyor.