“Sigorta, kaybetmeyi göze alamayacağımız şeyleri korumak için var”

Broker devi Aon’un CEO’su Greg Case, “Sigorta, kaybetmeyi göze alamayacağımız şeyleri korumak için vardır ve iklim değişikliği söz konusu olduğunda, hepimizin koruyacak çok şeyi var” diyor.

İklim değişikliğiyle mücadelede endüstrinin rolüne odaklanan bir haberde Case, bu yolda  başarı için kamu, özel ve toplumsal güçler arasındaki işbirliğinin şart olduğunu kaydetti.

reinsurancene.ws’de yer alan habere göre, dünyanın önde gelen iktisatçıları tarafından “Büyük Volatilite” olarak nitelendirilen bir zamanda yaşıyoruz ve kolektif olarak iklim değişikliğinin etkilerinden daha büyük bir dalgalanma yok.

“İklim değişikliğini hafifletmek ve bazı durumlarda buna uyum sağlamak, karşılaştığımız en büyük zorluklardan biri.” diyen  Case’e göre Aon, iklim çözümlerini ilerletmek ve koruma açığını kapatmak için uzun süredir sektör genelinde ortaklıklar geliştiriyor.

Case, “İhtiyaçlar kaynakları aştığında her türlü afet durumunda topluluklara acil durum fonu sağlayan Afet Müdahale Acil Durum Fonu’nu (DREF) oluşturmak için Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu ile yakın zamanda yaptığımız çalışmalar bu taahhüdü göstermektedir.” dedi.

Case, 2022’deki felaketlerin ve doğal afetlerin, 299 milyar doları hava ve iklim olaylarının sonucu olan 313 milyar dolarlık ekonomik kayba yol açtığını belirterek, “Bu şaşırtıcı bir kayıp ve yine de sadece yüzde 42’si sigorta kapsamındaydı. Bu veriler, bu koruma açığını kapatmak için muazzam bir fırsatı vurgulamaktadır. Bunu yaparak savunmasız toplulukları koruyabilir ve ekonomiyi güçlendirebiliriz” şeklinde konuştu.

Case ayrıca, Aon’un müşterilerinden sık sık duyduğu ve şirketleri iklim krizinin çözümünde lider bir rol üstlenmekten alıkoyabilecek üç riskin altını da çizdi.

Case, “Bize endüstrinin iklimle ilgili tetikleyicileri devre dışı bırakarak ve zorlu coğrafyalardan çıkarak oyun alanını terk etmeye devam ettiğini söylüyorlar; tüm sektörleri devre dışı bırakarak ve farkında olmadan temiz enerjiye geçişi zorlaştırarak net sıfır geçişini vergilendirmek; ve bitişik pazarlarda çok yavaş hareket ederek hızlandırıcıları görmezden gelmek. Bununla birlikte, tünelin sonunda biraz ışık var” dedi.

Case ayrıca endüstrinin oyunda kalmayı seçerek daha iyi bir yol açtığı, adil bir geçişi kolaylaştırdığı ve pazara yeni çözümler getirmenin yollarını sağladığı örneklere de yer verdi.

Case, “Felaket tahvilleri, geleneksel riskler için olay sonrası koruma sağlamak üzere oluşturuldu, ancak aynı zamanda, geleneksel iddiaların etkisiyle başa çıkmak için fonların kesinliğini garanti ederek temiz enerji geçişlerini hızlandıracak araştırma ve geliştirmeye ön yatırımı teşvik ediyor. Başka bir durumda ise bir şirketin fikri mülkiyetine doğru bir şekilde değer vermesini ve ardından bunu büyümeyi finanse etmek için bir varlık olarak kullanmasını sağlamak için sektör lideri bir yetenek geliştirdik. Bu, geleneksel finansmanı atlamalarına ve pazara sunma sürelerini hızlandırmalarına olanak tanır. Birçok yeşil teknoloji şirketi için bu, onların en iyi seçeneği haline geliyor.” diye konuştu.

“Müşterilerimize ve toplumumuza daha iyi hizmet edecek şekilde, zamanımızın en büyük zorluklarından birini ele alma konusundaki kolektif yeteneğimize inanıyoruz.” diyen Case sözlerini şöyle sürdürdü: “Aon’un rolü, sermayeyi fırsatlara bağlayarak, fiziksel dayanıklılık oluşturmalarına, pazara yönelik çözümleri hızlandırmalarına ve iklimle ilgili yatırımların risklerini azaltmalarına yardımcı olmak için müşterilerimizle birlikte çalışmaya devam ediyor.”