TOBB SAİK ve İTO deprem bölgesindeki acente ve sigortalılar için harekete geçti

İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Yılmaz, deprem bölgesindeki bölge acentelerin sorunlarını hızlıca giderebilmek ve sigortalıların mağduriyetini engellemek için bir dizi çalışma başlatıldığını açıkladı. Yılmaz alınan önlem ve yapılan çalışmaları şöyle sıraladı:

1)Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerde faaliyet gösteren sigorta acenteleri için statik ip kullanım zorunluluğu ikinci bir duyuruya kadar askıya alınmıştır.

2)06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illerinde; Trafik sigortası poliçelerinin zamanında yenilenmemesi sebebiyle yapılan ilave prim (sürprim) uygulamasının 01.03.2023 tarihine kadar kaldırılmasına karar verilmiştir.

3)Desteğe ihtiyacı olan meslektaşlarımız için [email protected] adresine taleplerini iletilmesi için gerekli aksiyon alınmıştır.

4)DASK – Türk Reasürans ile koordinasyon çalışması başlatılmıştır.

5)Bölge acenteleri ile iletişime geçilmiştir.

6) SAİK, İTO Meslek Komitesi, Sektör Meclisinin içinde olduğu bir kriz masası oluşturuluyor
Bunun içine,
-İl Delegeleri (10 İlin)
-Federasyon (o illerin Dernek Başkanları koordinasyonu için)
-O illerin Meslek Komite Başkanları ile dayanışma, yardımlaşma ve ihtiyaçlar ve koordinasyonu bu kriz masasında çalışma yapacak.

7)TOBB olarak SEDDK, TSB, AFAD, DASK ile bağlantı kurup, illerde Acente arkadaşlarımız ve sigortalıların sorunları ve çözümleri ile ulaşacak yardımların birlikte koordine edilmesi anlamında bağlantı kurması hususu görüşüldü.

Bu bağlamda vereceğiniz katkı için SAİK yada İTO Meslek Komitemize ulaşmanız durumunda gerekli dirsek teması sağlanacaktır.

Bu süreci en az zararla atlatabilmek için elimizden gelen çaba ve özveri gösterilecek olup, depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar dilerim.
Tüm vatandaşlarımıza ve ülkemize geçmiş olsun.”