BMS’den İspanya’da satın alma

Londra merkezli bağımsız özel re/asürans brokeri BMS, BMS Iberia’nın İspanyol özel sigorta ve reasürans brokeri Seguros Viafina’yı (Viafina) satın almak için bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Dirección General de Seguros y Fondos de Pensiones’in (DGSFP) düzenleyici onayına tabi olarak BMS’nin Viafina’yı tamamen satın almasıyla satın almanın Şubat 2023’te tamamlanması planlanıyor. İşlemin şartları açıklanmadı.

Genel merkezi Sevilla’da bulunan Viafina, halka açık çok uluslu şirketlerden KOBİ’lere kadar uzanan müşterileri için etkili ve kişiselleştirilmiş sigorta çözümleri sağlama geçmişine sahiptir. Viafina’nın ana odak noktası inşaat ve yenilenebilir enerji sigortası. Kefalet sigortası konusunda da uzman olan şirket, şirketlere uluslararası garantiler konusunda danışmanlık yapıyor ve dünya çapında projelerde ve kamu ihalelerinde onlara yardımcı oluyor.

BMS, satın almanın İber bölgesi için uzun vadeli stratejik planının bir devamı olarak hizmet ettiğini, mevcut varlığının üzerine inşa edildiğini ve daha fazla yetenek ve altyapı eklendiğini belirtiyor.