VHV Group’tan Türkiye’ye destek

Türkiye’de 6 Şubat’ta Kahramanmaraş ili merkezli meydana gelen ve çok sayıda can kaybına neden olan yıkıcı depremler nedeniyle derin üzüntü duyduklarını aktaran VHV Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Maximilian Stahl, “Bu üzücü hadisenin ardından Türk halkı ile koşulsuz destek ve dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isteriz. Yaşanan bu zor süreçte kalplerimiz hayatta kalanlar, mağdurlar ve aileleri ile birlikte olacaktır.” dedi.

Sigorta hizmetleri ve varlık yönetimi alanlarında Almanya’nın önde gelen grupları arasında yer alan VHV Group,  Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlere ilişkin bir açıklamada bulundu. Meydana gelen depremler sebebiyle büyük üzüntü duyduklarını ifade eden VHV Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Maximilian Stahl, bu üzücü hadisenin ardından Türk halkı ile koşulsuz destek ve dayanışma içinde olduklarının altını çizdi.

Kurtarma çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren ve yardım sağlayan ekiplere teşekkür eden Stahl, “Felaketten etkilenen herkes için tanımlanamayacak kadar zor bir dönem içinde olduğumuzun bilincinde olarak, elimizden gelen her türlü yardım ve desteği sunmaya hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz. Acil müdahale ekiplerinin, sağlık çalışanlarının ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek adına yorulmak bilmeden çalışan herkesin cesaretini ve direncini saygıyla karşılıyoruz. Ayrıca bu zor süreçte Türk halkının sergilediği muazzam dayanışma ruhunu ve azmini de takdir ettiğimizi vurgulamak isteriz.” dedi.

10 binden fazla aileye ulaştık

Stahl, Türk halkıyla dayanışma içinde olarak, barınak, gıda, su ve tıbbi malzeme de dahil olmak üzere temel yardımları sağlamak adına yerel kuruluşlar ve yetkililerle birlikte çalışmaya kararlılıkla devam ettiklerini aktararak “VHV Group Türkiye ve gönüllü çalışanları bu çabalarıyla şu ana kadar 10.000‘den fazla aileye ulaşmayı başarmış olup etkilenen bölgedeki desteğimizi kesintisiz olarak sürdürmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Doğal afetlerin tahrip edici etkilere yol açtığını ve böyle zamanlarda bir araya gelerek her türlü yardımın sağlanmasının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Stahl, “İmkânı olan herkesi, etkilenen kesimlere yardım sağlayan saygın kuruluşlara bağışta bulunmaya ve farkındalığı ve desteği arttırmak için yaşanan durumla ilgili bilgileri paylaşmaya teşvik ediyoruz. Küresel bir topluluk olarak Türk halkını desteklemek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Düşüncelerimiz ve dualarımız bu felaketten etkilenenlerle birlikte olup, kurtarma çalışmalarının etkilenen kesimlere huzur, şifa ve iyileştirme getirmesini temenni ediyoruz. Bu zor günlerde Türkiye’nin yanında duralım ve dayanışmamızı gösterelim.” ifadelerini kullandı.