Darüşşafaka Sınavı’na başvurular devam ediyor

Anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2023 yılı sınavı; 21 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de Türkiye’nin 37 ilinde düzenlenecek.

İlkokul 4. sınıf öğrencilerinin katılabildiği sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler ortaokuldan üniversiteye kadar ücretsiz, 8 yıl boyunca kolej eğitimi alma hakkı elde edecekler.

Darüşşafaka olarak, güzel ülkemizde yaşadığımız felaketin ardından, depremden etkilenen 11 ilimiz için özel kontenjan ayırma kararı aldık. Aldığımız karar neticesinde, “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonumuzdan taviz vermeden, 70 ilimiz için 120, afetten etkilenen 11 ilimiz içinse ek 100 kontenjan oluşturduk. Böylelikle Darüşşafaka Giriş Sınavı ile okula alınacak toplam öğrenci sayımız 220 olacaktır.

Darüşşafaka Giriş Sınavı Başvuru Şartları

Öğrencinin
* T.C. vatandaşı olması
*Anne ve/veya babasının hayatta olmaması (Deprem illerinde deprem öncesi veya sonrası olabilir)
*2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ilkokul 4. sınıf öğrencisi olması (2012 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olması gerekmektedir. Yaş düzeltmesi geçersizdir.)
* 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk yarıyılında depremin yaşandığı 11 ilden birinde 4. sınıfa kayıtlı olması veya deprem bölgesinde yaşamadığı halde depremde anne ve/veya baba kaybı yaşamış olması
*21 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Darüşşafaka Giriş Sınavı’na katılmış olması
(Depremden etkilenmiş öğrenciler, başka il merkezinde sınava girseler de deprem bölgesi öğrencisi kabul edileceklerdir. Depremden etkilenen öğrenciler, sınav sonuçlarına göre yapılacak sıralama ile okula kabul edilecektir .)
*Ailesinin maddi olanaklarının kolej düzeyinde eğitim almasına yeterli olmaması
*Darüşşafaka Eğitim Kurumları web sitesinde yer alan Kayıt Kabul Sağlık Yönetmeliği esaslarına uygun olması

Yukarıdaki koşulların tümünü taşıyan adaylar, Darüşşafaka Giriş Sınavı’na başvurabilirler.