Ageas, Fransa’daki hayat sigortası ve emeklilik işlerini satıyor

Uluslararası sigorta grubu Belçikalı Ageas, Fransız hayat sigortası tasarruf ve emeklilik işini satacağını duyurdu.  Grup, Ageas France, Ageas Retraite, Ageas Patrimoine ve Sicavonline’dan oluşan Ageas French Life and Pension faaliyetlerinin La Mutuelle Epargne Retraite Prévoyance Carac (Carac) ile satışı için pazarlık yapıyor. Carac, Fransa’da tasarruf, koruma ve emeklilik alanında faaliyet gösteren bir ortak şirket.

Grup, önerilen bu tasfiyenin Ageas’ın Avrupa portföyünü düzene sokma ve bölgedeki ana pazarlarına odaklanma stratejisiyle uyumlu olduğunun altını çizdi.

Ageas, faaliyetlerini Avrupa ve Asya’da yoğunlaştırmaktadır. Belçika, İngiltere, Fransa, Portekiz, Türkiye, Çin, Malezya, Hindistan, Tayland, Vietnam, Laos, Kamboçya, Singapur ve Filipinler’deki sigorta faaliyetlerini, tamamına sahip olduğu iştirakler ve güçlü şirketlerle uzun vadeli ortaklıklar aracılığıyla yürütmekte. Satış sürecindeki bir sonraki adımın, Fransa’daki çalışan temsilcilerine danışılması olacağı, önerilen satışın düzenleyici onaylar gerektireceğinin altı çizldi. Duyuruya göre, her iki taraf da müzakereler sonuçlanana kadar herhangi bir yorum yapmaktan kaçınacak.