Sigorta eksperliği kursuna başvurular açıldı…

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve çevre illeri etkileyen depremler nedeniyle ertelenen 2023 yılı sigorta eksperliği kursuna başvuruları açtı. Toplam 300 kişi ile sınırlanan kurslara başvurular 20 Mart – 14 Nisan 2023 tarihleri arasında Sigortacılık Eğitim Merkezine (www.segem.org.tr) yapılacak.

SEDDK’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

22.06.2008 tarih ve 26914 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sigorta Eksperleri Yönetmeliğinin 6 ncı maddesi çerçevesinde, Türkiye çapında belirlenen sigorta eksperi ihtiyacının karşılanması amacıyla 2023 yılı içerisinde sigorta eksperliği kursu açılacağı ve ön eleme sınavının 30.04.2023 tarihinde yapılacağı ilan edilmişti. Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve çevre illeri etkileyen depremler nedeniyle kurslara ilişkin ön alım başvurularının ve ön eleme sınavının ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmişti.

Bu çerçevede, kurslara ilişkin ön alım başvuruları (toplam 300 kontenjan) 20 Mart – 14 Nisan 2023 tarihleri arasında Sigortacılık Eğitim Merkezine (www.segem.org.tr) yapılacak olup ön eleme sınavı 24.06.2023 tarihinde düzenlenecektir. İl grupları, branşlar, kontenjanlar, ön alım başvuruları ve ön eleme sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgiye Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (www.seddk.gov.tr), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (www.tobb.org.tr), Türkiye Sigorta Birliği (www.tsb.org.tr) ve Sigortacılık Eğitim Merkezi (www.segem.org.tr) internet sayfalarında yer alacak “2023 Yılı Sigorta Eksperliği Kursu Başvuru ve Uygulama Kılavuzu” adlı dokümandan ulaşılabilmektedir.