Spor otomobil devi Ferrari’ye fidye yazılım saldırısı

İtalyan spor otomobil üreticisi Ferrari NV müşterilerinin bilgilerini ifşa eden bir fidye yazılımı saldırısına uğradığını duyurdu.

Bloomberg’de yer alan habere göre, İcra Kurulu Başkanı Benedetto Vigna müşterilere gönderdiği mesajda, “Müşterilerimizle ilgili isimler, adresler, e-posta adresleri ve telefon numaraları dahil olmak üzere belirli veriler açığa çıktı” dedi. Vigna, sahibi olunan veya sipariş edilen Ferrari araçlarının hiçbir ödeme detayının, banka hesap numarasının veya detaylarının çalınmadığını ve ihlalin otomobil üreticisinin operasyonları üzerinde hiçbir etkisinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Bir fidye yazılımı saldırısında, kurbanın bilgisayar dosyaları, kilidini açmak için ödeme talep eden taraflarca şifreleniyor. Fidye yazılımı failleri ayrıca önce dosyaları çalabilir ve ödeme almazlarsa onları serbest bırakmakla tehdit edebiliyor.

Ayrı bir açıklamaya göre İtalyan otomobil üreticisi, önde gelen bir küresel siber güvenlik firmasıyla işbirliği içinde bir soruşturma başlattı. Ferrari, fidye yazılımı taleplerini karşılamayacağını da belirtti.