Unico Sigorta oto branşında büyümede zirve yaptı

Unico Sigorta, kasko branşında %639, trafik branşında ise %576 büyüme ile bu branşlarda sektörde ilk çeyreğin büyüme şampiyonu oldu.

Türkiye Sigorta Birliği’nin yayınladığı  yılın ilk çeyrek sonuçlarına göre Unico Sigorta, hayat dışı sigortacılıkta reel olarak %146 oranında büyüdü. Sektörün reel büyümesinin 82 puan üzerinde büyüyen şirket, prim üretimini 1,47 milyar TL’ye ve pazar payını %1,15’ten %1,74’e çıkarttı. Unico, kaskoda sektörün 4,7 katı daha fazla reel büyüme gerçekleştirerek pazar payını %0,99’dan %2,65’e yükseltti. Trafik sigortalarında ise sektör ortalamasının 4,6 katı büyüyerek pazar payını %1,38’den %3,54’e yükselti.

Başarı hikayesi

Unico Sigorta Genel Müdürü Ender Güzeler, istikrarlı büyüme kaydettiklerini belirterek, “2022 yılında uçtan uca yenilediğimiz kasko ürünümüz büyüme istikrarını devam ettiriyor. Bu başarı, başta acentelerimizin bize olan güvenini ve müşterilerimizin memnuniyetini gösteriyor. Başta acentelerimize en içten duygularımızla teşekkür ederiz. Bu sonuçların ortaya çıkmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür etmem gerekiyor. Yakın zamanda tüm paydaşlarımızı mutlu edecek yeni bir kasko ürününün müjdesini şimdiden paylaşmak isterim” dedi.

“Başarı ölçütümüz müşterilerimizin memnuniyetidir”

Süreklilik ve başarının ekip çalışmasıyla mümkün olduğunu belirten Güzeler, “Her başarı öyküsünün arkasında güçlü bir ekip vardır. Bizim ekip tanımımızın içinde şirket, acente, ekspertiz, servis ve diğer tüm çözüm ortaklarımız da var. Hepimiz için başarı ölçütümüz müşterilerimizin memnuniyetidir. Bu anlamda çok değerli bir ekip çalışması yürütüyoruz. Poliçe satışına değil çözüm satışı odağımızdan sapmadan ve sistemi oluşturan tüm parçaları güçlendirerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.