Generali hissedarları yönetim kurulundaki atamaları ve temettüyü onayladı

Generali hissedarları, şirketin 2022 mali tablolarının ve temettü dağıtımının onaylanmasının yanı sıra Stefano Marsaglia’nın Yönetim Kurulu üyeliğine atanmasının onaylanması yönünde oy kullandı.

Marsaglia, 31 Aralık 2023 ve 2024’te sona eren mali yıllar için görevde kalacak ve giden Francesco Gaetano Caltagirone’nin yerini alacak.

Generali’nin Yıllık Genel Kurulunda ayrıca, Carlo Schiavone (Başkan), Paolo Ratti ve Sara Landini’nin daimi denetçiler olarak atanırken, 2023-2025 üç yıllık dönemi için Yasal Denetçiler Kurulu da atandı.

Hissedarlar tarafından onaylanan geçen yıla ait mali tablolar, şirketin 24 Mayıs 2023 tarihinden itibaren ödenmek üzere hissedarlara hisse başına 1,16 euro temettü dağıtımını belirlemesine olanak tanıyan 2 milyar 821 milyon euro net karı içeriyordu.

Yıllık Genel Kurul, maksimum 11 milyon 300 bin hisse devrini öngören 2023-2025 Grup Uzun Vadeli Teşvik Planını (LTIP) onaylamaya devam etti.

Yıllık Genel Kurul, stratejik hedefleri ve sigorta şirketinin “sahip olma ve güçlendirme kültürü” olarak adlandırdığı şeyi teşvik etmek amacıyla Generali Grubu çalışanları için Hisse Planını da onayladı.

Son olarak hissedarlar, yasal denetim görevlendirmesi ücretlerinde KPMG denetim firması lehine değişiklik yapılmasını da onayladı.