Generali, Alman emeklilik birimini satıyor

İtalyan sigortacı Generali, kazanç profilini iyileştirmek ve sermaye yoğunluğunu azaltmak amacıyla Almanya’daki emeklilik birimi Deutschland Pensionskasse’yi Çinli Fosun destekli Frankfurter Leben’e  satıyor.

İtalya’nın en büyük sigorta şirketi Generali, yaptığı açıklamada, hayat işinde karlılığı artırmak ve sermayeyi serbest bırakmak amacıyla Alman ihtisas emeklilik birimi Generali Deutschland Pensionskasse’yi (GDPK) Fosun destekli Frankfurter Leben’e satmayı kabul ettiğini duyurdu.

Anlaşmaya yakın bir kaynak, Frankfurter Leben’in satın alma için sembolik bir bedel ödeyeceğini söyledi. GDPK 2002 yılında kuruldu ve yaklaşık 2,8 milyar Euro’luk (3,09 milyar dolar) sermaye rezervine ve 150.000 poliçeye sahip. Portföyü ağırlıklı olarak 2003-2005 yıllarında yazılmış ve 2016 sonunda ise yeni işler durdu.

2019’da Generali, rekor düşük faiz oranlarının ortasında tasarruf işindeki riskleri azaltmaya çalışırken hayat sigortası şirketi Generali Leben’in çoğunluk hissesini özel sermaye destekli Viridium’a sattı.

Generali, GDPK satış anlaşmasının, Alman mali düzenleyici BaFin ve bazı yerel anti-tröst yetkililerinin onayına tabi olarak 2023 yılı sonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini belirtti.

Frankfurter Leben Group’un çoğunluğu Çin merkezli Fosun International’a ait ve diğer sigorta şirketlerinden hayat sigortası portföyleri satın alma ve bunları yönetmeye devam etme konusunda uzmanlaşmış. Frankfurter Leben ayrı bir açıklamada, GDPK’yı satın almasının GDPK müşterileri için hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini ve sigorta sözleşmelerinin değişmeden devam edeceğini duyurdu.