Aon, Singapur’da iklim inovasyon merkezi kurdu

Sigorta ve reasürans brokeri Aon, ülkenin Ekonomik Kalkınma Kurulu (EDB) tarafından desteklenen Singapur’da yeni bir iklim inovasyon merkezinin açıldığını resmen duyurdu.

Merkez, dünya çapında artan iklim değişikliği tehdidine bir yanıt olarak inşa edildi ve aracı kurumun müşterilerinin çevresel risk ve fırsatlarda gezinmesine yardımcı olacak. Aon, sektörde ortaya çıkan ve gelişen riskler konusunda müşterilerine daha iyi tavsiyelerde bulunmak için firmanın verilerini, analitiğini, içgörülerini ve çözümlerini daha da geliştirmek için önümüzdeki 10 yıl içinde yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Aon ayrıca Singapur’daki İnovasyon ve Analitik Merkezi’ni (ACIA) aynı dönemde mevcut 180 çalışanından 350’nin üzerine çıkarmayı planladığını da açıkladı.

Aon CEO’su Greg Case, yeni iklim merkezinin iklim değişikliğinin olasılığını değil gerçekliğini temsil ettiğini belirterek, “2022’de, küresel olarak doğal afetlerden kaynaklanan toplam 313 milyar dolarlık ekonomik kayıp oldu. Bunun 299 milyar doları hava ve iklim olaylarının sonucuydu. İnovasyonun ve dijitalleşmenin hızlanması, iş dünyasının geleceğini etkilemeye devam edecek. Yerel yetenekleri belirlemek, geniş ölçekte inovasyonu takip etmek ve müşterilerimizin daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olacak yeni çözümler geliştirmek için EDB ile yakın bir şekilde çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Yeni iklim merkezi, Aon’un aşağıda sıraladığı girişimlerle müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik diğer planlarının merkezinde yer alacak:

Yeni durumlara adaptasyon – iklime vurgu yaparak ortaya çıkan uzun vadeli riskleri modellemek.
Sermayeye erişimi yeniden düşünmek – Aon’un küresel sigorta değer zinciri genelindeki yeteneklerine dayalı olarak sınıfının en iyisi küresel çözümler geliştirmek.
Dirençli bir iş gücü oluşturma – Gelişmiş dijital teknolojiler ve analitik aracılığıyla ölçeklenebilir bir iş gücü çözümü oluşturma.
Yetersiz hizmet alan pazarlara hitap etme – Dijital platformlar üzerine kurulu ölçeklenebilir sigorta çözümleri aracılığıyla her türden kuruluşa yeni çözümlere erişim sağlama.