HDI’dan ilk çeyrekte 2,1 milyar euroluk gelirle yıla güçlü başlangıç…

Talanx Group’un bir parçası olan endüstriyel sigorta şirketi HDI Global SE, 2023 yılının ilk çeyreğindeki sigorta gelirinin geçen yılın aynı çeyreğindeki 1,8 milyar Euro’dan 2,1 milyar Euro’ya yükseldiğini bildirirken, şirketin birleşik oranı yüzde 93,2 ile yüzde 95’lik orta vadeli hedefin altında oldu.

HDI’ye göre, sigorta gelirlerindeki olumlu gelişme, sorumluluk işinin yanı sıra yangın ve mühendislik hatlarına bağlanıyor. Uzmanlık sektörü de olumlu sonuçta rol oynayarak 2022’nin ilk çeyreğindeki 615 milyon Euro’dan 681 milyon Euro’ya yükselen sigorta geliri sağladı.

HDI Global İcra Kurulu Başkanı Dr Edgar Puls (görselde) konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “İyi rakamlar, sigortalamamızın kalitesini gösteriyor, ancak aynı zamanda kendimizi müşterilerimiz için nasıl bir ortak olarak gördüğümüzün altını çiziyor. Onları uzun vadede desteklemeye hazırız. Birçok kaybın daha en baştan yaşanmamasını hedefleyen hizmet yelpazemizle önleyici danışmanlık rolü üstleniyoruz.” dedi.

Türkiye’deki depremin şirkete maliyeti 15 milyon euro

Öte yandan HDI’ın ilk çeyrekte maruz kaldığı en büyük bireysel kayıp olayı, maliyeti 15 milyon Euro olan Türkiye ve Suriye’deki deprem oldu. HDI, 2022’nin ilk çeyreğindeki 91 milyon Euro’ya kıyasla, büyük kayıplar için toplam ödemelerin karşılaştırılabilir dönemdekinden daha az olduğu idade edildi.

HDI, sonuç olarak kombine oranını yüzde 95’lik orta vadeli hedefin altında bir seviye olan yüzde 93,2’ye gerilediğinin altını çizdi. Dr Puls, “Bu başarı, 2019’dan beri uyguladığımız optimizasyon programlarımızın etkinliğinin bir kanıtıdır.” şeklinde konuştu.