İrlanda’daki “sigorta krizi” nedeniyle ünlü isimler konser turlarını iptal ediyor

İrlanda’ya özgü bir sigorta krizi, Beyoncé ve Coldplay gibi grupların ülkeyi tur durakları arasına dahil etmemelerine neden oluyor.

****

İrlanda’da giderek artan sigorta maliyetlerini sürdürülebilir seviyelere indirmek amacıyla oluşturulmuş bir grup olan Alliance for Insurance Reform’un Direktörü Peter Boland, Avrupa’da sadece İrlanda’ya özgü bir sorun olan yüksek sigorta fiyatlarının turizmi, festivalleri, kültürü ve sanatsal etkinlikleri riske soktuğunu açıkladı.

Boland, açıklamasında, “Bir yaz turizm merkezi olan İrlanda’nın festivaller, sanatsal ve kültürel etkinlikler, spor etkinlikleri ve birçok gönüllü ve toplum çalışması açısından müthiş bir altyapısı var. Ancak bütün bu altyapı, mevcut sigorta krizi tarafından tehdit ediliyor. Bu, İrlanda’ya özgü bir sorun ve Avrupa’nın başka hiçbir yerinde bir bu derecede bir risk olarak mevcut değil” dedi.

İrlanda pazarındaki sorumluluk sigortası söz konusu olduğunda karşılanabilirlik sorununa değinen Boland, organizatörlerin başka bir yerde etkinlik düzenlemeyi seçmesinin sebebinin İrlanda’daki yüksek sigorta maliyetleri olduğunu söyledi Boland, “İrlanda’nın rekabet edebilirlik açısından sorunları var. Keskin bir tezat olarak, sınırın kuzeyinde (Kuzey İrlanda) böyle bir sorun yok ve sınırın güneyinde sigorta yaptıramayanlar Kuzey İrlanda’da çok mütevazı bir meblağ ödeyerek yaptırabiliyorlar” diye konuştu.