SEDDK Başkanı Eroğlu: “Sektörün sorunlarını çözmeye ant içtik”

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, “SEDDK yönetimi olarak burada bulunduğumuz sürece her bir sorunu tek tek masaya yatırıp çözmeye ant içtik, çalışacağız analitik çözümler bulacağız.” dedi.

İTO Sigortacılık Meslek Komitemiz 30 Mayıs 2023 tarihinde “Haksız Fesih ve Portföy Mülkiyeti” konulu bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Özgür Yılmaz’ın yaptığı toplantıda, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Özer, SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, SEDDK Başkan Yardımcısı Ebru Gençosmanoğlu, TOBB Saik Başkanı Levent Korkut ve Avukat Dr. Ahmet Karayazyan, sektörün önemli konularından biri olan Haksız Fesih ve Portföy Mülkiyeti hakkında konuşma yaptı ve katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdılar.

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Haksız fesih ve Portföy hakkı konusunun çok önemli bir konu olduğunun altını çizerek, “Sigorta ve emeklilik sektörümüz bu kadar dinamik ve hızla büyüyen, kendi bölgesinde oyun kurmaya çalışan Türkiye Cumhuriyeti ekonomisi için finansal sürdürebilirlik istikrar noktasında stratejik önemli bir noktadır. Sigorta ve emeklilik sektörü mutlak suretle dengeli bir yapıya ulaşması gerekmektedir. Sermaye yapısı gelişirse sigorta sektörü de gelişecektir. Önemli olan sigorta bilincini yaratmak ve müşteriye ulaşmaktır, sigortada müşteriye nasıl ulaşacağımız sorunda dağıtım kanalı olarak, siz değerli acenteleri görüyoruz.” dedi.

“Bizim için acentelerimiz çok kıymetli ve çok değerlisini, iyi ki varsınız.” diyen Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamu olarak sorunları biz çözmeye hazırız, biz göreve geldiğimiz günden beri 10 aydır sektörü dinliyoruz 10 aydır sorunları dinleyip tüm sorunları dinleyip anlamaya çalışıyoruz. Tüm sorunlara vakıfız sektörü büyütmek istiyorsak bu toplantılarda sizlere ulaşmakla geçiyor. En önemli konularda biri de Portföy hakkıdır. Mevcut regülasyonlarda belli düzenlemeler var yeterli değil diyorsanız daha fazlasını koyalım uygulamada sorun varsa sektörümüz de tartışalım, ama sadece şunu bilin biz SEDDK yönetimi olarak burada bulunduğumuz sürece her bir sorunu tek tek masaya yatırıp çözmeye ant içtik, çalışacağız analitik çözümler bulacağız.” şeklinde konuştu.