AXA Sigorta: Birlikte Daha Güçlüyüz, Geleceğe Hazırız

AXA Sigorta, Groupama Sigorta’yı satın alma sürecinde hisse devrinin tamamlanmasının ardından farklı bölgelerde “Birlikte Daha Güçlüyüz” ve “Geleceğe Hazırız” diyerek acenteleriyle bir dizi buluşma gerçekleştirdi. Dizinin son toplantısını UNIQ İstanbul’da gerçekleştiren AXA Sigorta, iki şirketin birleşmesinden sonraki gelecek planlarını acenteleriyle paylaştı.

AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken yaptığı konuşmada “Kıymetini Kaybetmeden Bilmek” kavramının önemini vurguladı. Ölken, Axa’nın deprem bölgesindeki hasarların %90’ını ödediğini, ay sonuna kadar ödemelerin tamamlanacağını duyurdu. AXA Grubunun çok güçlü bir nakit akışıyla büyüyeceğini ve finansal sağlamlığını koruyacağını da sözlerine ekleyen Ölken sözlerine şunları söyledi:

İki haftalık toplantı serisinin son fotoğrafı Yavuz Ölken’in çektiği basın selfie’si oldu.

“İklim değişikliği, grubumuz için en önemli gündem maddeleri arasında. İklim kriziyle mücadele doğrultusunda AXA Grubu globalde 1,7 milyar avroluk yeşil prime ulaştı. Ülkemizde ise Groupama’nın satın alınmasıyla birlikte çok iyi yeni çalışma arkadaşlarına sahip olduk. Bin yeni acente ve 270 çalışan AXA’ya büyük değer katacak. Sektör 2023’te teknik sonuç şoku yaşayabilir ancak AXA Sigorta bu şoka finansal gücü ve sermayesiyle hazır. Biz sektörle beraber gelişmek istiyoruz. Hedefimiz büyüyen sektörde üç yıl içinde %’10’un üzerinde pazar payı. Müşteri sayımızı 4,5 milyona çıkarmaya odaklandık. Basının sorularını yanıtlayan Ölken, AXA Sigorta’nın dengeli portföyle sürdürülebilir kârlılığa ulaştığını söyledi.

Ölken’den sonra acentelere seslenen AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı Firuzan İşcan ise, “Büyüyeceksek birlikte büyüyeceğiz” mesajını verdi. İşcan, AXA’nın güçlü bölge vurgusunu da açıklayarak, “Güçlü bölgeden kastımız müşterinin beklentisini hızlı ve doğru şekilde karşılamak” dedi. İşcan, kamu ve hane halkının üzerindeki sağlık masrafını özel sağlık ve tamamlayıcı sağlık ürünleri vasıtasıyla daha çok paylaşmak istediklerini de  sözlerine ekledi.