Fransız reasürans SCOR’un Başkanı Denis Kessler hayata gözlerini yumdu

Global reasürans şirketi Fransız SCOR, Yönetim Kurulu Başkanı Denis Kessler’in hayata gözlerini yumduğunu duyurdu. Reasürör, Yönetim Kurulu üyeleri ve tüm SCOR çalışanlarının, ailesinin ve arkadaşlarının acısını paylaştığını ve başsağlığı dilediğini belirtti.

Yönetim Kurulu iç düzenlemeleri uyarınca, Başkan Yardımcısı Augustin de Romanet’in devam eden süreç kapsamında yeni Başkan atanana kadar geçici bir süre için Kurul’a başkanlık edeceğini açıkladı.

Kessler bir ekonomistti ve sigorta ve reasürans dünyasının ve daha geniş olarak Fransız iş dünyasının ikonik bir figürüydü ve tüm hayatını ticarete adadı. 4 Kasım 2002’de SCOR’a Başkan ve İcra Kurulu Başkanı olarak katıldı. SCOR, Kessler’in yirmi yılı aşkın bir süre içinde Grubu muhteşem bir şekilde tersine çevirerek grubun önde gelen bir küresel reasürör haline gelmesini sağladı.

30 Haziran 2021’de SCOR’un icracı olmayan Başkanı oldu. Kessler ayrıca Institut de France’ın bir üyesiydi. Ekonomiden felsefeye, edebiyattan müziğe uzanan bir yelpazede bilginin yayılmasına ve aktarılmasına sıkı sıkıya bağlı bir kültür adamı olarak tanımlandı.