Generali’den Avrupa’da 2,5 milyar dolarlık satın alma

İtalyan sigorta devi Assicurazioni Generali SpA, hayat dışı işlerini genişletme planının bir parçası olarak ABD’li sigorta şirketi Liberty Mutual’dan Madrid merkezli bireysel sigorta şirketleri ve küçük ticari sigorta işletmesi Liberty Seguros SA’yı, 2,5 milyar dolar (2,3 milyar avro) karşılığında satın alıyor.

Liberty Mutual, Bloomberg News’in haberini doğrulayan bir açıklamayla Liberty Seguros’un satışını duyurdu. Generali, İspanya, Portekiz, İrlanda ve Kuzey İrlanda’daki işletmeleri içeren varlığı satın almak için yarıştığı büyük Avrupalı ​​sigortacıları geride bıraktı.

Generali İcra Kurulu Başkanı Philippe Donnet yaptığı açıklamada, “Generali, tüm paydaşlar için önemli uzun vadeli değer yaratacak çok çekici özelliklere sahip, büyüyen üç Avrupa pazarında karlı bir sigorta işi satın alıyor” dedi.

Liberty Mutual, web sitesine göre acenteler, bankalar ve bağlı kuruluşlar aracılığıyla İspanya ve Portekiz’de emlak ve kazadan hayat sigortasına kadar tüm yatırımlarını satıyor.

Moody’s Investors Service başkan yardımcısı Christian Badorff, anlaşmanın Generali’nin İspanya ve Portekiz’de genişleme hedefleriyle uyumlu olduğunu ve faaliyet tabanını hayat dışı branşlara kaydıracağını söyledi. Badorff, en son küçük satın almalar da dahil olmak üzere Generali’nin 2022-24 döneminde planlanan satın alma bütçesinden tam olarak yararlandığını söyledi. Bank of America Corp., satış için Liberty Mutual’a danışmanlık yaparken, Citigroup Inc. ve Credit Suisse Group AG de  Generali ile çalıştı.