SAS, Yapay Zeka Karar Platformu alanında lider seçildi

Analitik lideri SAS, “The Forrester Wave™: AI Decisioning Platforms, Q2 2023.” başlıklı araştırmasında Yapay Zeka Karar Platformu konusunda 6 stratejik kriter arasından 5’inde en yüksek skoru alarak, lider gösterildi.

Global yapay zekâ ve analitik devi SAS, Forrester tarafından yapılan araştırmada Yapay Zeka Karar Platformları arasında lider gösterildi. The Forrester Wave™: AI Decisioning Platforms, Q2 2023” başlıklı araştırmada sektörün en önemli on üç Yapay Zeka Karar Platformu teknoloji sağlayıcısı ele alınıyor ve 23 kriter üzerinden değerlendiriliyor.

İtibarlı araştırma ve danışmanlık firması olan Forrester’ın değerlendirmesinde, SAS’ın karar verme mekanizmalarına analitiği sorunsuz bir şekilde entegre ettiğini ve SAS’ın “kapsamlı veri yetenekleri, karar zekası teknolojileri, kullanıcı deneyimi, yapay zekayla yazarlık araçlarının genişliği ve ModelOps” alanlarındaki güçlü yönlerini vurguluyor.

SAS, “strateji” kategorisinde değerlendirilen tüm yazılım sağlayıcılar arasında en yüksek puanı elde etti. Forrester tarafından değerlendirilen SAS® Intelligent Decisioning – SAS® Viya® Yapay Zeka Karar Platformu çözümü toplamda 5 üzerinden 4,90 puan aldı ve kategorinin altı kriterinden beşinde mümkün olan en yüksek puanı aldı:

 

  • Ürün vizyonu
  • Pazar yaklaşımı
  • Destekleyici ürün ve hizmetler
  • Planlanan geliştirmeler
  • İş ortağı ekosistemi

Raporda şöyle belirtiliyor: “SAS Viya platformu, özenle tasarlanmış arayüzleriyle veriden karar verme aşamasına kadar tüm süreçte size eşlik ediyor. Makine öğrenimi, optimizasyonu ve analitiğin her tür kombinasyonu, “SAS Intelligent Decisioning” bünyesindeki ekipler tarafından kolaylıkla oluşturulup uygulanabiliyor. SAS, yapay zekâ alanındaki uzmanlığıyla işletmelere sofistike ve kullanımı kolay yapay zeka karar platformu çözümleri sunuyor.”

SAS CTO’su Bryan Harris şöyle söylüyor: “Günümüz dünyasında, küresel anlamda pek çok aksaklık yaşanıyor ve bilgi yükü insan kapasitesini aşıyor. Bu tip meselelerin üstesinden gelebilmek için en iyi çözümü genellikle çeşitli analitik teknik ve teknolojilerinin bir birleşimi sunuyor. Biz tamamen, işletmelerin insan üretkenliğini ve karar alma süreçlerini yapay zekâ ile sorunsuz ve kolay bir şekilde ölçeklendirebilmelerini sağlamaya odaklanmış durumdayız.”

SAS Viya yapay zeka platformu üzerine inşa edilen SAS Intelligent Decisioning, gerçek zamanlı etkileşimlerle binlerce günlük operasyonel karar karşısında alınabilecek en iyi eylemleri belirleyip, kurumlar genelinde karar alım sürecini otomatikleştirerek yönetmek için benzeri görülmemiş bir kolaylık sağlıyor.

SAS’ın yapay zekâ ve ileri analitik yeteneklerine dair analist firmaların görüşlerini incelemek için  https://www.sas.com/tr_tr/news/analyst-viewpoints.html adresini ziyaret edebilirsiniz.