SAB’dan 7 Temmuz’da beyaz liste çağrısı

SAB Sigorta Acenteleri Derneği, İstanbul il delegeliği seçimleriyle ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada,  SAB Sigorta Acenteleri Derneği’nin kuruluş ilkesi olan bir olmanın, birlik olmanın vücut bulduğu Acenteler Birlik Platformunun kurucu paydaşı olarak, meslek ve acentelerin faydasının gözetildiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:
STK’lar birleşti
“Meslektaşlar arasında ayrımcılık yapmayan, aday belirleme sürecinde şeffaf, demokratik ruhla örülmüş yol ve yöntemlerle ilerlenmesi düzleminde katılımcı tüm STK ve platformlarla yan yana geldik. Artık, kişileri değil, karşısındakileri ötekileştirenleri değil, yapmadıklarını yapma iddialarını değil, kartvizitlerine iş yaptırmaya çalışanları değil, samimi, gerçekçi, mesleğinin sesi olacak, meslektaşlarının önerisiyle birlik olmuş delege yapısını oluşturmak kararındayız.

Kararlıyız, seçilmek için her seçimde bu son diyenlerin, ötekileştiren, şu’cu – bu’cu – öcü diyerek ayrıştıranların, mesleğimizi bölerek yönetmesine müsaade etmeyeceğiz. Tam tersine birleşmeye, bütünleşmeye birlik olmaya kararlıyız. Mesleki temsiliyete davetimiz, tüm meslektaşlarımıza hiç kimseyi ayırmadan ve ötekileştirmeden açık ve ortadadır.
Bu eksende 7 Temmuz 2023’te İstanbul Ticaret Odasında yapılacak il delegeliği seçimlerinde sektörümüze yepyeni bir anlayış ve gelecek vaat eden beyaz listeye destek vereceğiz. Meslektaşlarımızdan da öncelikle sorumluluk almak ve alacağı sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğine inancı olan adayları mesleki temsiliyet yeterliliği dışında hiçbir ön koşul olmaksızın bu listede olmaya davet ediyoruz. Ve sonrasında aday olmasa dahi tüm meslektaşlarımızı sektörün ayrışmışlığına tertemiz ak bir sayfa açan, sektörü birleştirmek için bembeyaz tutkal görevini üstlenen beyaz listeye oy vermeye davet ediyoruz. Mesleğin geleceğinin altına seçme hakkınla, sen de imzanı atabilirsin.”