Koru Sigorta kasko sürecini dijitale taşıdı

Sigortalıların beklentilerini, taleplerini ve değişen koşulları yakından takip ederek sürdürülebilirlik hedefiyle birçok çalışma yürüten Koru Sigorta, dijital dönüşüm çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sigortalılar artık, Koru Sigorta mobil uygulamasından kasko ürününe kolayca ulaşabiliyor.

Enflasyon ve kurda yaşanan artış, araç bedellerini yükseltirken aynı zamanda onarım maliyetlerini de artırıyor. Artan araç bedelleri ve hasar maliyetleri nedeniyle olası risklere karşı araçların korunması için kasko sigortası büyük bir önem taşıyor. Sigortalıların beklentilerini, taleplerini ve değişen koşulları yakından takip ederek sürdürülebilirlik hedefiyle birçok çalışma yürüten Koru Sigorta, dijital dönüşüm çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sigortalılar artık, Koru Sigorta mobil uygulamasından kasko ürününe kolayca ulaşabiliyor. Koru Sigorta, hayata geçirdiği bu yeni uygulama kapsamında sigortalıların kasko ürününe ulaşımını kolaylaştırarak daha iyi bir müşteri deneyimi sunmayı hedeflerken aynı zamanda poliçe için kâğıt basımını da azaltarak doğaya katkıda bulunuyor.

“Sigortalılar kaskoya daha kolay ulaşacak”

Sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda sigortalıları değişen koşullara uygun çalışmalarla buluşturmaya devam edeceklerinin altını çizen Koru Sigorta Genel Müdürü Kasım Yılmaz, “Değişen ve dönüşen dünya koşullarında dijitalleşmenin önemi çok büyük. Dijitalleşmeyle birlikte sektörde poliçeleşme ve müşteri ilişkileri süreçlerinin baştan sona değiştiğini ve şirketlerin de dijitalleşme ve müşteri odaklı yaklaşımla hareket ettiğini görüyoruz. Biz de bu kapsamda sigortalılarımızın kasko ürününe daha kolay ulaşmaları için kasko sürecini dijitale taşıdık. Sigortalılarımız, Koru Sigorta mobil uygulamasından kendilerine uygun kasko ürününe kolay bir şekilde ulaşarak poliçesini düzenleyebilecek. Müşterimiz daha önce acentemiz aracılığıyla bir ürün satın aldı ise yeni düzenlediği kasko poliçesi de aynı acente üzerinden poliçeleşecek.” ifadelerini kullandı.

“Kasko yaptırmak çok önemli”

Kasko sigortasının önemine dikkat çeken Yılmaz, “Enflasyon ve kurda yaşanan artışlar hasar maliyetlerini de ciddi bir şekilde artırdı. Araçların sigortasız bir şekilde hasara maruz kalması durumunda sigortalılar için yerine koyma maliyeti de ağır oluyor. Bu noktada kasko sigortası yaptırmak daha önemli hale geldi. Koru Sigorta olarak sigortalıları yenilikçi, ihtiyaç odaklı ve kazanımları fazla ürünlerle buluşturmaya devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Sigortalıların kendine daha uygun ürünü seçebilmesi için kasko ürün çeşitliliğinin artması gerektiğini belirten Yılmaz, Koru Sigorta mobil uygulamasında sundukları kasko ürünleri hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Geliştirdiğimiz ürünler ile sigortalılık oranının artmasına önem veriyoruz. Bu kapsamda Koru Sigorta olarak sigortalının kendine en uygun ürünü seçebilmesi için kasko ürün çeşitliliğini artmasına odaklanıyoruz. Mobil uygulamamız üzerinden satın alınabilecek kasko ürünlerimiz; Arabamı Koru Ekonomik Kasko, Arabamı Koru Kazançlı Kasko ve Arabamı Koru Geniş Kasko. Bu ürünlerimiz, sigortalılarımızın ihtiyacına yönelik teminat sunan ürünler. Ürünlerimiz sigortalılarımıza, standart kasko teminatlarının yanı sıra, ihtiyaca yönelik anlaşmalı/anlaşmasız özel/yetkili servis ile kiralık yardım araç ve ferdi kaza teminat alternatifleri sunuyor.”