Murat Dişçi; “Ülkemizde sigortacılığı doğru yola sokabilecek tek güç acentedir”

“Her Zaman En İyisi” mottosu ve müşteri ihtiyaçlarına uygun hazırlanmış, yenilikçi ürünleriyle kısa sürede büyük ilgi uyandıran sigorta şirketi AcnTURK, acentelerin yoğun katılımıyla vizyon toplantısını 11 Temmuz 2023 ‘de gerçekleştirdi.

AcnTURK Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Murat Büyükçelebi, Genel Müdürü A. Murat Dişci; Satış Direktörü Meltem Balkanlı  ;  İletişim Danışmanı Dr. İsmail Kızılbay’ın katılımları ve konuşmaları ile gerçekleştirilen toplantının ardından, AcnTURK Yönetim Kurulu Üyesi Özer Şimşek ile Prof. Dr. Emre Alkin’in sigorta sektöründeki ekonomik öngörüleri hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

AcnTURK Sigorta  Yönetim Kurulu Başkanı Murat Büyükçelebi, konuşmasında; “Federasyon tarafından yürürken başka bir seçenek kalmamasından dolayı ‘Bizim sigorta şirketi kurmamız gerekecek.’ dedik” diyerek şirketin yola çıkış noktasına değinirken; AcnTURK Sigorta’nın doğru şeyleri yapmaya çalıştığının, acentelerin de sigortalıların yaşadığı problemleri ortadan kaldırmak için uğraştığının altını çizdi.

“Bu şirket tamamen sigortalılara ve acentelere hizmet veren bir yapı. Biliyoruz ki acente iyi olursa, acente para kazanırsa, acente mutlu olursa, müşteri mutlu olur. Müşteri mutlu olursa acenteyle çalışmaya devam eder. Bu konuda geri adım atmayacağız. Bu tutumumuzda değişiklik olmayacak.” şeklinde konuşan Büyükçelebi, sözlerine “Bizim acenteyi mutsuz etmek gibi bir durumumuz olamaz. Biz acentenin ne yaşadığını bilen, hakikaten acentenin ta kendisi olan şirketiz.” diyerek devam etti.

AcnTURK Genel Müdürü A. Murat Dişci ise konuşmasında astronomik fiyatlarla karşılaşan müşterilerin sorabileceği sorular olduğunu hatırlatarak, sigortacılık hizmetindeki geriye gidişatı durdurabilecek tek gücün acenteler olduğunun altını çizdi.

Acentelerin de mesleğine sahip çıkması gerekliliğini vurgulayan Dişci, Türkiye sigortacılığını doğru yöne taşıyacak olan paydaşın acenteler olduğunu ve acenteler inisiyatif almazsa sigortacılığın gidişatının yolunda olamayacağını belirtti. AcnTURK Sigorta olarak acentelerin kazançlarının az olmasını kabul etmediklerini belirten Dişci; “AcnTURK Sigorta’nın bir acente şirketi olduğunu, tüm çalışmaların özenle yürütüldüğünü hatırlatırken, konuşmasını “Üzerimize düşen her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz, bu yolu birlikte yürümeyi diliyoruz.” şeklinde sonlandırdı.

Acentelerin sorunlarını, taleplerini dile getirdikleri toplantıda ihtiyaçlara ve sorunlara yönelik tüm sorular şeffafça yanıtlanırken, bu şeffaflık toplantıya katılan yaklaşık 300  farklı acente tarafından ilgi ve memnuniyetle karşılandı.