BMS Group Türkiye yönetim kadrosuna önemli transfer

40 yılı aşkın deneyimiyle dinamik, bağımsız ve küresel ölçekte sigorta ve reasürans aracılığı hizmeti sunan BMS Group, Türkiye’de büyümeye devam ediyor. BMS Group, Türkiye’de Genel Müdür Yardımcılığı (Executive Director) pozisyonuna Erhan Ergüneş’i atayarak yönetim kadrosunu güçlendirdi. Avrupa ve Ortadoğu Sigorta ve Reasürans sektörünün tanınan ismi Erhan Ergüneş, görevini BMS Group Türkiye Genel Müdürü Kerim Gürkan’a bağlı olarak yürütecek.

Erhan Ergüneş, 2007’de Allianz Sigorta’ da Risk Mühendisi olarak sektöre adım attı. 2010 yılında UW departmanına transfer olarak yangın/mühendislik UW olarak çalıştı. 2012-2013 yılları arasında  Generali  Sigorta’ da Risk Mühendisliği ve Oto Dışı Underwriting Departmanı Yöneticisi, 2013- 2019 yıllarında Helvetia Swiss Insurance’da (Nationale Suisse) Mühendislik ve Büyük Özel Riskler Türkiye Başkanı, 2019-2021 yılları arasında Chubb’ta Yangın, Mühendislik, Enerji ve Terör Sigortaları Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2021 yılı Şubat ayında Katar’ın en büyük sigorta ve reasürans şirketlerinden Qatar General Insurance ve Reinsurance şirketine, Mühendislik ve Enerji Sigortaları Müdürü olarak transfer oldu. Buradaki 1 yılın ardından 2022 yılında ayni ülkedeki Doha Bank iştiraki olan Sharq Insurance LLC şirketine Genel Müdür Yardımcısı olarak geçiş yaptı. Bu son görevinde oto ve oto dışı teknik, sağlık sigortaları ile reasürans branşlarının yönetim ve organizasyonundan şirketin dijital dönüşüm projelerinin yönetimine, operasyonel verimliliğin arttırılması ve şirket stratejilerinin belirlenmesine kadar çeşitli konulara liderlik etti. Haziran 2023 tarihi itibariyle BMS Group Türkiye’de Genel Müdür Yardımcılığı / Executive Director görevine getirildi.

BMS Group Türkiye Genel Müdürü Kerim Gürkan atama ile ilgili olarak; “BMS Group Türkiye’de büyümeye hız kesmeden devam ediyoruz. 40 yılı aşkın deneyimimiz ve lokal tecrübemiz ile kısa sürede Türkiye’de sektörün önemli bir oyuncusu olduk. Bu başarının arkasında yatan stratejik adımlardan biri de büyüme hedeflerimiz doğrultusunda yetkin insan kaynaklarını BMS Group Türkiye bünyesine kazandırmak.  16 yıldır sigortacılık sektöründe kattığı değerler ve yürüttüğü başarılı kariyeri ile Erhan Ergüneş’i Genel Müdür Yardımcısı olarak BMS Türkiye’ye kazandırmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Uzun yıllar yurt dışında görev alan Erhan Ergüneş’ın BMS Group Türkiye ekibine katılması ile önemli bir transfer daha gerçekleştirdik. Erhan Ergüneş’in BMS Group Türkiye’ye transferiyle, son yıllarda sektörümüzde pek görmediğimiz önemli bir tersine beyin göçünü gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Ergüneş’in sigorta tekniği konusundaki uzmanlığı, Avrupa ve Ortadoğu sigorta reasürans piyasaları ile olan ilişkileri, BMS Group Türkiye’nin müşterilerine üstün avantajlar sağlayacaktır. Kurulduğumuz günden beri farklı sektörlerde uzmanlaşmış kişileri ekibimize katarak, sigorta sektöründeki yetenek havuzunu genişletmeye çalışıyor, sektörümüze farklı bakış açıları katmaya çalışıyoruz.  Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında bulunan yetkin insan kaynaklarını BMS Group Türkiye bünyesine kazandırmaya devam edeceğiz. Erhan Ergüneş’e yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.