DASK’ın işleyişi ve hasar süreçleri Malatya’da konuşuldu

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren ve TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda acenteler ve banka temsilcileri ile bir araya geldi. DASK’ın işleyişi ve hasar süreçlerinin konuşulduğu buluşmada, acente ve banka temsilcilerinin de sorun ve talepleri değerlendirildi.

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Kahramanmaraş depremi ile büyük bir felaket yaşandığını ama sigortanın öneminin ortaya konması açısından bu durumun fırsat oluşturduğunu söyledi. Eroğlu, oluşan yüksek bilincin daha fazla vatandaşa ulaşarak penetrasyona dönüşmesi gerektiğini vurguladı.

DASK’ın ödemeleri 29.5 milyar TL’ye  ulaştı

Türk Reasürans ve DASK Genel Müdürü Selva Eren, hem Malatya özelinde hem de diğer deprem illerinde son yaşananlar ve bundan sonra DASK’ta atacakları adımlar hakkında açıklamalar yaptı. Selva Eren, deprem bölgesinde ödenen hasarın 29.5 milyar TL olduğunu belirtirken, DASK’a ulaşan hasar ihbarlarının 578 bine yaklaştığını söyledi. DASK Genel Müdürü Eren ‘’Malatya’da 80 bin hasar ihbarı alındı. 66 bin dosyayı ödedik. Bunların 14 bin tanesi, tapusuz, eksik evraklı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tespiti yapılamayan veya hasarsız tespit edilen dosyalar. DASK olarak Malatya’da 6.8 milyar TL hasar ödedik” dedi.