Satın alma ve birleşmelerde artış bekleniyor…

Aon tarafından yakın zamanda yapılan bir anket, anlaşma yapanların neredeyse yarısının, küresel olarak birleşme ve satın alma (M&A) anlaşmalarının sayısının 2022’ye kıyasla önümüzdeki yıl veya daha fazla bir oranda artmasını beklediğini ortaya koydu.

Mergermarket ile ortaklaşa küresel aracı kurumun raporu, ankete katılan 50 üst düzey yöneticiden yüzde 20’sinin M&A rakamlarının mevcut hacimlerde kalmasını beklediğini de ortaya koydu.

M&A Risk in Review serisinin son baskısı 2022’nin ilk yarısını kapsıyor ve önümüzdeki yıl için manzara konusunda iyimser olsa da Aon, iklim, vergi ve siber sorunlar olduğu için ortamın sorunsuz olmayacağı konusunda uyardı. Birleşme ve satın alma stratejileri, piyasanın yer değiştirmesi ve jeopolitik belirsizlik tarafından da test edilecek ve bu nedenle, anlaşma yapanların ellerinden gelen riskleri kontrol etmede proaktif olmaları gerekiyor.

Ayrıca, çalışma, yanıt verenlerin yüzde 68’inin teknoloji, medya ve telekomünikasyonun (TMT) gelecek yıl boyunca en verimli M&A faaliyeti oluşturucusu olduğunu belirtti. Öte yandan, ankete katılanların yüzde 32’si finansal hizmetler sektörünün anlaşma yapmak için en az verimli sektör olduğunu bildiriyor.

Aon M&A ve İşlem Çözümleri Küresel Eş CEO’su Gary Blitz, “Anlaşma ortamı gelişmeye devam ederken ve yeni zorluklar ortaya çıkarırken daha iyi kararları şekillendirmeye yardımcı olabilecek bu önemli pazar içgörülerini paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. Birleşme ve satın alma ortamına ilişkin bu geniş görüşü benimseyen anlaşma yapıcılar, bir anlaşmanın başarısı üzerinde etkisi olabilecek kritik riskleri daha iyi anlayabilir ve bunlara yanıt verebilir.” dedi.