Bursa’da sigorta hizmeti alanların yaş ortalaması 40-55 arasında

Generali Sigorta verilerine göre Bursa’da genel portföy ortalama müşteri yaşı 44 olarak öne çıkarken sigorta hizmeti alanların %46’sı 40-55 yaş aralığındaki bireylerden oluşuyor.

Generali Sigorta, Bursa’nın sigortacılık haritasını açıkladı. Generali Sigorta verilerine göre Bursa’da genel portföy ortalama müşteri yaşı 44 olarak öne çıkarken sigorta hizmeti alanların %46’sı 40-55 yaş aralığındaki bireylerden oluşuyor.

Generali Sigorta’nın derlediği verilere göre Bursa’da en çok kasko poliçesi (%60) yapılıyor. Kasko poliçelerini %22 ile DASK ve %8 ile Ferdi Kaza poliçeleri izliyor.

Müşterilerin % 53’ü acente kanalından

Bursalıların sigorta ürünlerine nereden ulaştığı ve satın aldığı incelendiğinde en çok %53 acente kanalının öne çıktığı görülüyor. Müşterilerin %47 oranında ise Direkt Kanal kullandığı görülüyor. İlde sigorta yaptıranların cinsiyet dağılımlarına bakıldığında %75 erkek – %25 kadın dağılımı göze çarpıyor. Verilere göre Bursa’da sigorta yaptıran müşteriler arasında yeni iş müşteri oranı %65 olurken, yenileme oranı ise %35 olarak öne çıkıyor.